Najefikasniji stranac u historiji Bundeslige u Kolnu

Ugovor na godinu dana

Najefikasniji stranac u historiji Bundeslige u Kolnu

Njemački bundesligaš Koln danas je predstavio novo pojačanje, tačnije iskusnog napadača Claudija Pizarra. 

Najefikasniji stranac u historiji Bundeslige u 38. godini života nastavit će igrati u Njemačkoj, a sa Kolnom, u koji stiže kao slobodan igrač, je potpisao ugovor na jednu godinu. 

"Koln je veliki klub, sa bogatom historijom i želim da mu pomognem sa svojim iskustvom i kvalitetom", izjavio je Pizarro, prenose njemački mediji.

Zadovoljstvo zbog dolaska Pizarra nije skrivao ni trener Kolna Peter Stöger.

"Pizarro je napadač sa velikim kvalitetima jakim karakterom, što je dobro za naš tim."

Pizarro je slaznim slovima upisan u historiju njemačkog šampionata, pošto je 430 utakmice postigao 191 gol. Ranije je igrao za Werder, Bayern, Chelsea, te peruanske klubove Alinaza Lima, Pesquero i Cantolao. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi