Fudbaler Lazija saznao kaznu za ujedanje protivnika

U Patrica ušao duh Luisa Suareza

Fudbaler Lazija saznao kaznu za ujedanje protivnika

Samo je poraz Juventusa u Milanu, koliko-toliko, ostavio Lazio u igri za Scudetto s obzirom da je rimski tim jučer pružio slabu partiju i upisao poraz na gostovanju kod Leccea.

Utakmicu na stadionu Via del Mare je obilježio incident iz samog finiša kada je fudbaler Lazija Patric ugrizao protivničkom fudbalera, Donatija.

Donati je odmah "digao frku", pa je ubrzo sudija isključio Patrica.

Zbog "suarezovskog" poteza Patric je danas dodatno kažnjen.

Italijanski novinar Gianluca Di Marzio piše da je Patricu izrečena suspenzija od četiri meča, ali i novčana kazna u iznosu od 10.000 eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba istaći da italijanski mediji pišu da se Patric odmah nakon meča zaputio ka svlačionici Leccea kako bi se izvinio Donatija, a grešku je nešto kasnije priznao i porukom na Instagramu.

Patric, 27-godišnji defanzivac, je ove sezone upisao 20 nastupa za Lazio u svim takmičenjima, a u Kupu Italije je uspio postići i gol.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi