Očajni Lazio doživio novi poraz

Lecce slavio

Očajni Lazio doživio novi poraz

M. Šljivak

Lecce je u 31. kolu italijanske Serije A savladao Lazio sa 2:1 i došao je de ogromna tri boda u borbi za ostanak.


Fantastičan meč viđen je na stadionu Via del Mare, a na kraju je domaći tim stigao do velike pobjede.

Odlično su domaći ušli u meč. Mancosu je postigao spektakularan gol u drugoj minuti, ali VAR ga je poništio.

Nakon što se igra nastavila Lazio je zabio, a u petoj minuti mrežu domaćeg tima pogađa Caicedo za prednost gostiju od 0:1 uz ogroman kiks golmana Gabriela

Međutim, Lecce je igrao sjajno u ostatku prvog poluvremena. Babacar je zabio za 1:1 u 30. minuti, no ogromnu šansu su domaći promašili duboku u nadoknadi prvog dijela. Mancosu nije iskoristio penal i a odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvreme Lecce je poveo. Lucioni zabija nakon kornera za 2:1, a zatim su se počeli redati napadi Lazija.

Međutim, Nebeskoplavi nisu uspjeli da zabiju gol iako su imali nekokiko fenomenalnih šansi. Ostalo je 2:1 i Lecce je stigao do velika tri boda.

S druge strane Lazio je i dalje sedam bodova iza Juventusa i čini se da je njihova borba za titulu prvaka Italije završena.

Treba istaći da je Patric u finišu isključennakon što je ugrizao jednog igrača Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 31. kolo:

Lecce - Lazio 2:1

Top Komentari

Penderinos
Don Sarri konacno uzima prvi trofej u karijeri
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi