Fudbaler porijeklom iz BiH potpisao za Rapid

Ugovor do 2020. godine

Fudbaler porijeklom iz BiH potpisao za Rapid

Austrijanac bh. korijena Manuel Martić potpisao je za Rapid iz Beča, zvanično je potvrđeno na klupskoj stranici.

Nakon što mu je istekao ugovor sa St. Poltenom, 22-godišnji igrač sredine terena je odlučio promijeniti klub, a nova stanica u njegovoj karijeri je Rapid s kojim je danas potpisao dvogodišnji ugovor.

"Velika je čast potpisati za klub kao što je Rapid. Radi se o jednom od najvećih klubova u Austriji sa nevjerovatnim navijačima. Veselim se novom izazovu", kazao je, između ostalog, mladi Martić.

Za Martića se interesovalo još nekoliko vodećih klubova iz Austrije, ali i ostalih zemalja, međutim presudilo je to što je Rapid bio najkonkretniji u cijeloj priči.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Martićevi roditelji su inače iz Jajca, odakle su tokom ratnih dešavanja u našoj zemlji otišli u Austriju, gdje je ovaj fudbaler i rođen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi