"Želimo dovesti Prevljaka, vjerujem da nismo bez šansi"

Bh. napadač je skrenuo veliku pažnju

"Želimo dovesti Prevljaka, vjerujem da nismo bez šansi"

Odlične igre u dresu Mattersburga napravile su od bh. napadača Smaila Prevljaka veliku zvijezdu u Austriji.

Fudbaler koji je za reprezentaciju BiH debitovao nedavno u prijateljskom meču protiv Bugarske ove sezone igra fenomenalno i trenutno je drugi strijelac lige, a da to nije prošlo nezapaženo svjedoči, uostalom, interes koji je pokazao Rapid.

Veliki Salzburgov rival je, naime, izrazio želju da Prevljaka otkupi na kraju sezone.

"Smail je trenutno igrač Salzburga, s njima ima ugovor, no to ne umanjuje naš interes. Jasno je da nam je on zanimljiv i u kontaktu smo s njegovim agentom, mislim da nismo bez šansi", istakao je sportski direktor Rapida Fredy Bickel.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

U Mocartovom gradu, s druge strane, za prodaju ne žele čuti. Proteklih dana austrijski mediji su pisali da će mladi Prevljak uskoro produžiti ugovor sa Salzburgom i da je cilj čelnicima pomenutog kluba u narednoj sezoni maksimalno iskoristiti potencijal bh. napadača.

Ove sezone Prevljak je na 25 prvenstvenih utakmica postigao 14 pogodaka, a na svom kontu ima i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi