Fudbaler porijeklom iz BiH potpisao za Valenciju

Višegodišnji ugovor

Fudbaler porijeklom iz BiH potpisao za Valenciju

Od jučer novi igrač Valencije je Nemanja Maksimović koji je sa španskim klubom potpisao petogodišnji ugovor.

Fudbaler koji vuče porijeklo iz Bosne i Hercegovine u redove Valencije stiže iz Astane za koju je u protekle dvije sezone pružao veoma dobre partije, a transfer je zvanično potvrđen na stranici španskog prvoligaša. 

Maksimović je od zime imao potpis predugovor sa Valencijom, no na transfer se čekalo sve do ovog mjeseca kada mu je istekao ugovor sa Astanom, tako da u novi klub stiže potpuno besplatno. 

Najveći uspjeh u karijeri Maksimović je ostvario sa "Orlićima" 2015. godine na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu, kada je Srbija u finalu pobijedila Brazil upravo njegovim pogotkom. Kasnije je dobio priliku i u "A" selekciji Srbije za koju je dosad nastupio u tri prijateljske utakmice. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

O svom porijeklu i vezi sa našom zemljom Maksimović je nedavno govorio.

"Moj otac je iz Han Pijeska, imam mnogo rodbine tamo i u Sokocu i trudim se da ih obiđem bar jednom u pola godine", kazao je mladi Maksimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi