Fudbaler Širokog Brijega završio karijeru u 31. godini

Ostat će raditi u klubu

Fudbaler Širokog Brijega završio karijeru u 31. godini

Iskusni fudbaler Širokog Brijega Danijel Kožul odlučio je završiti karijeru.

Kožul je propustio cijelu proteklu sezonu zbog teške povrede križnih ligamenata, a iako je imao veliku želju, fudbalu se neće vratiti.

Uoči početka nove sezone Kožul je obnovio povredu i zbog toga se nije našao na službenom popisu igrača na početku priprema, a na kraju je u 31. godini odlučio da definitivno okači kopačke o klin.

Informacija je to koju je potvrdio i Široki Brijeg na svojoj zvaničnoj stranici.

"Želim se zahvaliti dragom Bogu na svemu što mi je dao tokom karijere, a onda i svim nekadašnjim i dosadašnjim saigračima, trenerima, upravi i navijačima kluba. Posebnu zahvalu izražavam Dini Ćoriću i Juri Ivankoviću s kojima sam proveo cijelu karijeru u Širokom Brijegu. Ponosno sam nosio dres matičnog kluba svih ovih godina. Nažalost, uslijed učestalih povreda, osjetio sam kako više ne mogu davati svoj maksimum na terenu za svoj klub i odlučio sam završiti karijeru", izjavio je Kožul, pa dodao:

"Saigračima želim puno zdravlja, sreće i uspjeha, kako u životu, tako i na sportskom planu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Pecari je proveo punih 15 godina i odigrao 209 utakmica i postigao 6 pogodaka u svim takmičenjima.

U klubu će ostati raditi kao trener u omladinskim selekcijama.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi