Šilić: U timu ima dosta mladih momaka i to je ponos ovog kluba i grada

Široki Brijeg počeo s pripremama

Šilić: U timu ima dosta mladih momaka i to je ponos ovog kluba i grada

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega su počeli danas pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH.

Trener ovog tima Toni Karačić održao je prozivku igrača, a zatim je tim počeo s prvim treningom na pripremama u kampu Musa-Karačić.

Nakon prozivke za SportSport.ba govorio je sportski direktor ovog tima Dalibor Šilić.

"Naše ambicije su uvijek visoke što se tiče Širokog Brijega bez obzira na ekipu koju imamo. Imamo dosta mladih igrača, ali nismo definirali ekipu za nastavak sezone. Kao što znače prelazni rok će trajati duže inače, a to je do 2. oktobra tako da ćemo neke određene pozicije na koje trener pokazuje pokušat ćemo da dovedemo pojačanja", rekao je Šilić i dodao.

"Stvarno ima dosta mladih momaka i to je ponos ovog grada i kluba. 22 igrača koji su krenuli s pripremama su prošli našu omladinsku školu. Neki od njih će ostati, a neki će na posudbu i to je do trenera. Svakako ambicije ostaju visoke i mislim da u narednoj sezoni praktično će većina ekipa biti oslabljenija. Ja bih rekao da ćemo mi biti mladi, poletni i žilavi i da ćemo igrati važnu ulogu u novoj sezoni".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dotakao se i mnogobrojnih odlazaka s Pecare na kraju minule sezone.

"Neće biti lako nadoknaditi ove odlaske, ali treba znati da smo mi igrali bez četiri ili pet igrača prvi dio sezone. Tu ima momaka koji mogu to kvalitetno zamijeniti uz određena pojačanja koja ćemo pokušati realizovati, a to su dvije ili tri ključne pozicije".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Sta je ovo uradio od sebe?Lici na nedostajucu kariku izmedju majmuna i Homo Sapiensa
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi