Fudbaler Tottenhama tužan otišao u svlačionicu: Mislio sam da smo ispali!
Nevjerovatne stvari su se dešavale na Etihadu u duelu Manchester Cityja i Tottenhama. Bila je to još jedna nezaboravna noć u Ligi prvaka (Foto: EPA)

Od tuge do nevjerovatne radosti

Fudbaler Tottenhama tužan otišao u svlačionicu: Mislio sam da smo ispali!

M. Šljivak

O utakmici Manchester Cityja i Tottenhama će se još dugo pričati.

Fantastičan duel četvrtfinala Lige prvaka na Etihadu donio je sedam pogodaka, a na kraju je pobjedu upisao domaći tim rezultatom 4:3.

Međutim, prolaz dalje je ostvario Tottenham. Pobjeda od 1:0 iz prve utakmice na njihovom terenu je na kraju Spursima donio prolaz dalje i polufinalni duel protiv Ajaxa.

City je u trećoj minuti nadoknade došao do gola za 5:3. Ipak, gol je poništen nakon pregleda snimka, a jedan od fudbalera londonskog tima to nije vidio i bio je uvjeren da je njegov tim eliminisan.

Radi se o veznjaku Moussi Sissoku. On je zbog povrede morao napustiti utakmicu, a sa klupe je otišao kada je Raheem Sterling zabio u nadoknadi vremena.

"Bio sam na klupi i kada su zabili gol za 5:3 pomračilo mi se pred očima i otišao sam u svlačionicu. Bio sam sam, nije bilo TV-a i mislio sam da smo eliminisani", počeo je svoju priču Sissoko, te je nastavio.

"Zatim je u svlačionicu ušao čovjek koji je zadužen za opremo i vikao je: 'Nevjerovatno, uspjeli smo'. Pitao sam ga kako? Tada mi je rekao da je gol poništen. Navukao sam brzo majicu, zaboravio sam na bolove i istrčao sam napolje da se pridružim ostatku ekipe. Nisam želio propustiti slavlje u ovom historijskom trenutku. Bio je to pravi šok za mene", rekao je Moussa Sissoko.

Francuski fudbaler je igru morao napustiti u samom finišu prvog poluvremena. Otkrio je težinu povrede koju je zadobio u duelu protiv Kevina de Bruynea.

"Osjetio sam trzaj mišića. Ne vjerujem da ću biti spreman za utakmicu koja se igra tokom vikenda, ali se nadam da ću za desetak dana biti potpuno spreman", dodao je ovaj sjajni veznjak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako Sissoka nećemo gledati u novom duelu Cityja i Tottenhama. I ovaj put će ulog između dva tima biti izuzetno veliki. Građani se bore za titulu, a Spursi čuvaju mjesto koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Kladionica Mozzart u ovom duelu vidi City kao velikog favorita i niko ne vjeruje da bi Spursi mogli ostati neporaženi u ovom duelu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Zar se ne brisu kartoni poslije cetvrfinala ili tek poslije polufinala?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi