Fudbaleri Ajaxa su ponizili velikane, ali samo jednom timu ove sezone nisu mogli ništa

Poraz i remi

Fudbaleri Ajaxa su ponizili velikane, ali samo jednom timu ove sezone nisu mogli ništa

A. Čaušević

Ajax je prva priča evropskog fudbala ove sezone. Nikada u historiji Lige prvaka nekoj ekipi nije uspjelo da prođe tri pretkola i plasira se u polufinale elitnog takmičenja.

Popularni Kopljanici su u nokaut fazi odličnim partijama u Torinu i Madridu ponizili evropske velikane Real Madrid i Juventus i tako oduševili fudbalski svijet.

Međutim, bez obzira na spektakularan fudbal kojeg igraju ove sezone jednom klubu izabranici Erica ten Haga nisu mogli ništa.

Naime, u ligaškim duelima protiv Heraclesa fudbaleri Ajaxa su zabili samo jedan gol. U prvom susretu ove sezone igranom u Amsterdamu je bilo 1:1, dok je u Almelu domaćin slavio sa minimalnih 1:0.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Osim što ne znaju za poraz fudbaleri Heraclesa se mogu pohvaliti i s podatkom da su jedni od rijetkih koji su ove sezone sačuvali mrežu protiv ekipe koja je u Erediviziji za sada dala 30 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti