Fudbaleri Cityja Guardioli nakon poraza od Tottenhama saopštili šta im se ne sviđa

To mora prestati da radi

Fudbaleri Cityja Guardioli nakon poraza od Tottenhama saopštili šta im se ne sviđa

Samo nekoliko sedmica pred prvi susret u osmini finala Lige šampiona protiv Real Madrida u Manchester Cityju vlada vrlo loša atmosfera. 

Građani su u prethodnom meču poraženi od Tottenhama sa 2:0 u okviru Premiershipa, a trener Pep Guardiola ostao je nakon meča čak sat vremena s igračima u svlačionici.

Kada se konačno pojavio pred novinarima na press konferenciji, obrazložio je zašto je ostao tako dugo:

"Rekao sam im koliko sam ponosan na njih, ali to nije dovoljno da ih utješi. Volim kad igramo kao što smo danas igrali", kazao je Španac.

Ipak, Daily Mail donosi jednu drugu priču koju Guardiola nije spomenuo na pressici. Naime, pomenuti izvor prenosi kako je Španac pitao igrače šta mogu napraviti da budu bolji pred susret protiv Reala a oni su mu odgovorili da mora prestati rotirati igrače.

Guardiola je poznat kao trener koji vrlo rijetko počinje dva meča zaredom u istoj postavi, a to je očigledno počelo da smeta fudbalerima njegovog tima koji traže da prestane sa stalnim rotacijama.

Španac je ove sezone u prvenstvu napravio čak 76 promjena u početnoj postavi, daleko više od bilo kog drugog kluba ili trenera. Drugi je Frank Lampard sa 60 promjena, dok je Jurgen Klopp napravio tek 46.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo, Guardiola je imao sličan sastanak i prošle sezone s igračima, a kasnije je njegov City upisao 14 uzastopnih pobjeda i stigao do titule šampiona.

Inače, mprvi meč između Real Madrida i Mancester Cityja u osmini finala Lige šampiona na rasporedu je 26. februara na Santiago Bernabeu stadionu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
A čuj ponosan na njih, šta imaš bit ponosan na nekog ko radi svoj posao za koji su među najskuplje plaćenim fudbalerima na svijetu
3 0
Mele
Mogu da popuse Kloppu i njegovom timu. sezona za 1 mjesto je gotova, od 5 do 14 mjesta je samo 7 poena...Tu se moze svasta desiti, ispadaju Norwich i Ason Vila izgleda, mada i Wadford igra ocajjno...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije