Fudbaleri Čukaričkog u humanitarnoj akciji

„Zagrljaj za rijetke-zagrljaj za Ginisa“

Fudbaleri Čukaričkog u humanitarnoj akciji

D. Vejo

Tim sa Banovog brda bi učešćem u humanitarnoj akciji lako mogli ući u Ginisovu knjigu rekorda.

Riječ je o tome da se bliži posljednji dan februara mjeseca u kojem se obilježava dan rijetkih bolesti. Stoga je Nacionalna organizacija rijetkih bolesti Srbija (NORBS) pokrenula akciju „Zagrli za rijetke, zagrli za Ginisa“.

Problema koji nas okružuju svjesni su i izabranici Zorana Popovića koji su se odazvali akciji organizovanoj od strane NORBS-a. Oni su se zagrlili i uslikali kako bi pružili znak podrške onima kojima je pomoć zaista potrebna, a ujedno i da podignu svijest o problemima koji nas okružuju.

Akcija ima za cilj da se prikupi više od 108,121 fotografija na kojima su zagrljene osobe, kako bi pružili znak podrške oboljelima, a ujedno srušili i Ginisov rekord.

Fotografije se mogu slati sve do 27. februara do kada akcija i traje. Ova kampanja nije samo usredotečana na Srbiju. Naime, riječ je o regionalnom karakteru. Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Crna Gora, svi su uključeni u akciju kako bi svojim činom odali znak podrške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi