Fudbaleri FK Sarajevo trenirali po jakoj kiši, u BATE-u se odlučili za neobičan potez

Sutra revanš trećeg pretkola

Fudbaleri FK Sarajevo trenirali po jakoj kiši, u BATE-u se odlučili za neobičan potez

Admin Čaušević

Revanš susret trećeg pretkola Evropske lige između BATE Borisova i Sarajeva je na rasporedu sutra. 

Ekspedicija bh. prvaka je jutros otputovala sa sarajevskog aerodroma, a u Borisov je stigla u poslijepodnevnim satima.

Nakon press-konferencije izabranici Husrefa Musemića su imali priliku da testiraju travnjak Borisov Arene, ali ne i idealne uslove obzirom da je tokom treninga padala jaka kiša.

U najavi utakmice trener Bordo tima je rekao da svu svi igrači zdravi, uključujući i Mersudina Ahmetovića koji će igrati, ali ne zna se koliko.

"Svi su spremni. Ahmetović je doputovao u Bjelorusiju. Sigurno će igrati sutra, a koliko će vremena provesti na terenu, vidjet ćemo sutra", rekao je Musemić bjeloruskim novinarima.

U međuvremenu, sutrašnji protivnik FK Sarajevo se odlučio za neobičan potez. Naime, u BATE-u su odličili da posljednji trening ne obave na stadionu.

Tako su fudbaleri Alyakseye Bahe posljednje provjere pred sutrašnju utakmicu obavili van grada, odnosno u trening kampu koji je udaljen nekoliko kilometara od centra grad.

Inače, Baha će će sutra moći računati na napadača Nemanju Milića koji se oporavio od povrede, kao i Anton Saroka, dok golman Dzianis Shcharbitski neće biti u konkurenciji.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sutrašnji meč na Borisov Areni počinje u 19 sati po centralnoevropskom vremenu. Pravdu će dijelit sudije ih Holandije. Glavni Arbitar će biti Kevin Blom. Njemu će asistirati Davie Goossens i Johan Balder, dok je četvrti sudija Allard Lindhout.

U prvom meču igranom u Zenici bilo je 1:2 za BATE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Šampioni,samo hrabro nema predaje !!!!
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi