Fudbaleri koji su zamalo preminuli na terenu
Fudbal nekada zna biti veoma surov i rezultatski značaj baciti u drugi plan, a karijere ili čak živote fudbalera zauvijek odnijeti

Fudbaleri koji su zamalo preminuli na terenu

9. Petr Cech

Prošlo je već pet mjeseci od velike tragedije koja je zadesila Abdelhaka Nourija, fudbalera Ajaxa koji se srušio na travu 'iz čista mira' tokom prijateljske utakmice protiv Werdera i više nikada nije ustao.

Malo stariji ljubitelji fudbala pamte vrijeme kada je češki golman Petr Cech branio bez zaštitne kacige. Posljednji put je to bilo 2006. godine, a presudio mu je jedan duel sa fudbalerom Readinga Stevom Huntom.

Cech je pretrpio teške povrede glave zbog kojih će do kraja karijere igrati sa zaštitnom kacigom.

Podsjetimo se kako je to izgledalo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi