Fudbaleri odabrali: Bez bh. igrača među najboljih 55
Foto: EPA

FIFPro bira najboljeg na svijetu

Fudbaleri odabrali: Bez bh. igrača među najboljih 55

M. Šljivak

Preko 25.000 profesionalnih fudbalera širom svijeta glasanjem su odabrali 55 najboljih u ovom trenutku.

Glasovi su išli preko  FIFPro koji će na kraju izabrati najboljeg među najboljim za ovu godinu, a među 55 odabranih nema fudbalera iz Bosne i Hercegovine, iako su Edin Džeko i Miralem Pjanić imali izuzetno dobre sezone u Romi i Juventusu.

Najviše fudbalera na listi ima Real Madrid, čak 13. Među Kraljeve je stavljeno ime i Portugalca Pepea (sada igrač Bešiktaša), ali se vodi kao igrač tima iz Madrida, jer je veći dio sezone proveo tamo. Ovo je rekordan broj fudbalera jednog tima na listi otkako se biraju najbolji fudbaleri svijeta.

Od fudbalera iz regiona na listi su Nemanja Matić i Luka Modrić, a interesantno je da je na listi samo jedan Englez i to Harry Kane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekivano, listu predvode Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, koji su ponovo glavni favoriti za najboljeg fudbalera svijeta. Titulu od prošle godine brani Ronaldo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi