Fudbaleri Slobode započeli sa treninzima

Pripreme tuzlanskog kluba

Fudbaleri Slobode započeli sa treninzima

Emir Dindić

Nakon testiranja, danas su fudbaleri Slobode počeli i sa treninzima. 

Snijeg koji je okovao Tuzlu ne ide na ruku izabranicima Vlade Jagodića, no šef struke nema namjeru odustati od svojih planova. U Tuzli će se najviše raditi na sticanju fizičke spreme, a u Hercegovini, gdje bi vremenski uslovi trebali da budu mnogo bolji, krenut će se sa uigravanjem tima. Prema riječima Vlade Jagodića, na prvom treningu su prozvani svi igrači na koje računa, koji za sada jako dobro podnose testiranja. 

Za portal SportSport.ba, šef struke Slobode Vlado Jagodić rezimirao je protekle dane koji su proveli u testiranju, a naravno osvrnuo se i na slučaj Govedarica koji je aktuelan proteklih dana u javnosti.

"Protekla tri dana radili smo testiranja svih igrača. Željeli smo da vidimo ko je u kakvoj formi, odnosno na čemu moramo raditi da bismo poboljšali spremu igrača. Fakultet za fizičku kulturu u Tuzli na čelu sa profesorom Kapidžićem radio je testiranja i očekujemo sutra ili prekosutra rezultate. Vidjećemo ko se spremao i ko je shvatio ozbiljno moje upute na kraju polusezone koje sam dao".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potom se trener Slobode osvrnuo i na slučaj Govedarica koji ovih dana je u žiži javnosti 

"Znate, ja mislim da mediji daju previše prostora nekim stvarima koje su nebitne. Mogu samo da kažem da je Miljan Govedarica momak kojeg sam ja pozvao u reprezentaciju, dao mu priliku kada je igrao zajedno sa Radetom Krunićem u Donjem Sremu, znači trener sam koji je prvi mu dao priliku na velikoj sceni. Mislim da nisam zaslužio da mi sada vraća na ovaj način. Mogao bih reći još mnogo toga, ali Miljanu ipak želim mnogo sreće u nastavku i da svoju karijeru vrati na pravi put", zaključio je trener Tuzlaka.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi