Poznata fudbalerka je dala istetovirati broj 234, ko je god vidi pita je o čemu se radi!

Našla se u centru pažnje

Poznata fudbalerka je dala istetovirati broj 234, ko je god vidi pita je o čemu se radi!

Admin Čaušević

Reprezentativka Nigerije te fudbalerka Houston Dasha, Michelle Alozie je na svojoj lijevoj nozi dala istetovirati tri broja te je na taj način poslala poprilično znakovitu poruku.

Na stražnjoj strani lijeve butine, Aloize je istetovirala tetovažu s brojevima 234 te je na taj način pokazala veliku ljubav prema svojoj domovini.

Naime, broj 234 je pozivini za Nigeriju te je Aloize na taj način odlučila pokazati da stalno misli na svoju domovinu.

Interesantno da ova fudbalerka uopšte nije rođena u Nigeriji pošto su joj roditelji imigrirali u SAD, a ona je na svijet došla u gradu Ablle Valley u SAD-u.

Cijelu svoju karijeru provela je u SAD-u, a poziv da nastupa za Nigeriju je dobila prije tri godine i objeručke ga prihvatila.

Oglasi

Aloize može igrati na više pozicija u odbrani i napadu, te je igrala važnu ulogu u reprezentaciji Nigerije tokom nedavnog Svjetskog prvenstva u Australiji.

Igrala je ključnu ulogu u pohodu na plasman u osminu finala gdje je Nigerije nesretno ispala protiv Engleske slabijim izvođenjem penala.

Interesantno da SAD koje su među najboljim selekcijama svijeta uopšte nisu razmišljale da pozovu Aloize, ali je to uradila Nigerija i napravila pravi potez.

Najbolje fudbalerke Nigerije su najzapaženiji rezultat na svjetskim prvenstvima ostvarile 1999. godine kada su bile u četvrtfinalu, dok su isti rezultat ostvarile i na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

Top Komentari

bk123
Strašna vijest...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi