Nigerijci senzacionalno izbacili Argentinu, pa "prijetili klanjem"

Skandal na Mundijalu U20

Nigerijci senzacionalno izbacili Argentinu, pa "prijetili klanjem"

Edmir Škorić

Mlada nogometna reprezentacija Nigerije pobijedila je domaćina Argentinu i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

U susretu osmine finala Nigerija je pobijedila Argentince sa 2:0 na stadionu San Juan del Bicentenario u San Juanu.

Nigerijski tim, koji je iz svoje grupe prošao kao jedan od najboljih gubitnika, savladao je Argentinu, koja je završila na prvom mjestu svoje grupe s najvećim brojem bodova. Ladan Bosso napravio je tri promjene u sastavu koji je izgubio 2:0 od Brazila u posljednjoj utakmici.

Strijelci za Nigeriju bili su Muhammad u 61. i Sarki u 91. minuti.

Argentina kao domaćin turnira slovila je za favorita u ovom duelu, ali mladi nigerijski nogometaši priredili su pravo malo čudo, te sada u četvrtfinalu čekaju boljeg iz duela Ekvador - Južna Koreja.

U četvrtfinalu su još SAD, Izrael koji će igrati protiv Brazila, te Kolumbija koja se za polufinale bori s Italijom.

Nakon utakmice, počelo je veliko slavlje Nigerijaca, ali u jednom trenutku su su neki od njih počeli da gestikuliranju klanje.

Nije jasno zbog čega su to napravili, niti kakvu poruku su imali, ali svakako im to nije bilo potrebno.

[twitter]https://twitter.com/c1rio/status/1664045307414433793[/twitter]

S obzirom da se radilo o turniru za mlade igrače i da je riječ o selekciji Nigerije, ovaj 'skandal' veoma će se brzo zaboraviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti