Nezapamćeno u svijetu fudbala: Ima 17 godina, kapiten je reprezentacije, nema kluba i igra na ulici
Nigerijski kapiten dobio je traku zahvaljujući moćnom agentu koji se brine o njemu

Daniel Bameyi igra jer mu je agent moćan

Nezapamćeno u svijetu fudbala: Ima 17 godina, kapiten je reprezentacije, nema kluba i igra na ulici

Midhat Šljivak

Kapiten U20 reprezentacije Nigerije Daniel Bameyi postao je predmet kontroverzi zbog činjenice da ovaj 17-godišnjak uopšte nema nikakvu registraciju u Fudbalskom savezu ove zemlje. Čovjek igra, nosi kapitensku traku, ali niko ne zna gdje igra.

Daniel Bameyi navodno ima 17 godina i igra za ekipu Yum Yum FC u Nigeriji. Kapiten je U20 selekcije Nigerije na Svjetskom prvenstvu, no niko ne vjeruje u istinitost podataka o ovom desnom beku.

Bameyi nije registrovan u Fudbalskom savezu Nigerije. Na zvaničnom profilu FIFA navodi se kako igra za ekipu Yum Yum FC, ali problem je što ta ekipa ne postoji u ovoj zemlji.

Nevjerovatno za sve je to što je od oktobra prošle godine Bameyi pozvan u brojne reprezentacije. Igrao je za U23, U20, ali i za najbolji nigerijski tim u prijateljskoj utakmici protiv Kostarike.

Selektor Nigerije Jose Peseiro ga je u nacionalni tim zvao i u martu, ali nije igrao protiv Gvineje Bisao u kvalifikacijama za Afrički Kup Nacija.

"Odabrao sam ga jer je defanzivac koji može igrati na štoperskoj, te na poziciji desnog beka. Naravno, postoje drugi igrači koji su možda na većem nivu, ali biram igrače koji su kvalitet za određene pozicije", poručio je Peseiro.

Oglasi

Nigerijski novinari tvrde da Bameyi igra na ulici, ali da ima moćnog agenta koji mu omogućava sve što poželi.

"Izmislio je ime kluba. Yum Yum FC ne postoji. Momak igra na ulici i u reprezentaciju ga je ubacio moćni agent", tvrde nigerijski mediji.

Pravo je pitanje i da li ovaj momak ima 17 godina. Dosta toga je oko njega čudno i već se traži od Svjetske fudbalske federacije (FIFA) da istraži slučaj.

Igrači iz Afrike često su mnogo stariji nego što to piše u njihovim dokumentima. Prevare se otkrivaju sve češće i dolazi do određenih suspenzija.

Ipak, ovakav slučaj za sada još uvijek nije zabilježen u svijetu fudbala i Daniel Bameyi je čovjek o kojem će se definitivno pričati.

Top Komentari

nakopitam
Nigeria=BiH za sirotilju
2 0
user1582313666
Da je Emir Hadzic SD Sarajeva ovaj bi bio vec igrac Sarajeva i predstavljen kao najveci talenat afrike.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi