Portugal izgleda nezaustavljivo zahvaljujući čovjeku koji ignoriše Ronalda!
Bruno Fernandes vodi Portugal do trijumfa protiv Nigerije.

Ronaldo nije ni na klupi

Portugal izgleda nezaustavljivo zahvaljujući čovjeku koji ignoriše Ronalda!

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Portugala u ovim momentima u Lisabonu igra generalku pred Svjetsko prvenstvo, a protivnik je selekcija Nigerije. Protivnik, ali čini se i ne dostojan rival.

Naime, reprezentacija Portugala nakon prvih 45 minuta igre vodi rezultatom 2:0 i to zahvaljujući ponajviše Bruni Fernandesu.

Evropski prvaci iz 2016. godine poveli su u devetoj minuti nakon sjajne akcije. Dalot je uposlio Fernandesa, a ovaj pogađa za vodstvo Portugalaca. Gol pogledajte klikom OVDJE.

Isti igrač je postigao i drugi pogodak za Portugal. Dosuđen je penal, a Bruno Fernandes na sebi karakterističan način izvodi penal i pogađa za dupliranje vodstva u 35. minuti. Taj gol pogledajte OVDJE.

Mogao je Portugal u 45. minuti i do trećeg gola. Fernandes je mogao do hat-tricka, izašao je sam na golmana Nigerije nakon pasa Felixa, no nije se proslavio u ovoj situaciji.

Podsjetimo, Cristiana Ronalda nema u zapisniku jer ima želučanih problema, no u Portugalu se svakako nadaju da će biti spreman do početka Mundijala, odnosno do njihove prve utakmice.

Oglasi

Prvo ime za sada je svakako Bruno Fernandes, a prije nekoliko dana objavljen je video na kojem se vidi kako on skoro pa potpuno ignoriše Ronalda nakon onog intervjua koji je dao.

Ovu utakmicu sigurno prati i naš selektor Ivaylo Petev, s obzirom na to da je Portugal jedna od pet reprezentacija protiv kojih će naša selekcija igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Portugalaca što se tiče, oni će na Svjetskom prvenstvu biti u grupi H zajedno sa selekcijama Urugvaja, Gane i Južne Koreje.

Prvu utakmicu igraju 24. novembra protiv Gane, potom za četiri dana slijedi derbi grupe protiv Urugvaja, a drugog decembra na programu je meč protiv Južne Koreje.

Top Komentari

denimen9
kakva hrpa debila u redakciji ss.ba, nemaju pojma šta se dešava ccc
0 0
user1662845418
ZBOG OVIH NOVINARA KOJI MRZE RONALDA SVE MI SE MANJE ULAZI NA PORTAL,DRUZE IMAS KOMPLEKSE JAKE CIM PISES TAKVE NASLOVE...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti