Zašto su navijači Kosova veličanstveno dočekali Engleze? 'Kada su nam silovali žene...'

Sjajna dobrodošlica za Gordi Albion

Zašto su navijači Kosova veličanstveno dočekali Engleze? 'Kada su nam silovali žene...'

Navijači reprezentacije Kosova omogućili su Englezima večeras da se u Prištini osjećaju kao kod kuće.

Oni izuzetno cijene ovu zemlju, a to su odlučili i da pokažu pred sami početak susreta, odnosno tokom intoniranja himne gostujuće selekcije.

Svaki navijač Kosova digao je kartone sa zastavom Engleske, a i brojne transparente na kojima je pisalo: 'Dobro došli voljeni Englezi', 'Kada smo proživljavali genocid i silovanje žena, vi ste nam davali nadu u slobodu', 'Zauvijek zahvalni Engleskoj' itd.

Ugledni britanski tabloid The Sun prenosi kako su se navijači Kosova Englezima zahvaljivali zbog pomoći tokom kosovskog rata kasnih 90-ih godina prošlog stoljeća.

Inače, sama utakmica završena je rezultatom 0-4 za Gordi Albion koji je kvalifikacijsku grupu A završio na 1. poziciji.

S druge strane, Kosovo je završilo treće, ali odigralo je vrlo dobre kvalifikacije i gaji velike nade da će se kroz baraž Lige nacija plasirati na Evropsko prvenstvo.

Prvi rival Kosova u polufinalčnom meču baraža bit će Sjeverna Makedonija, a bolji iz tog susreta u finalu će igrati protiv boljeg iz meča Bjelorusija - Gruzija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

VelaHavle
Kosovari su civiliziran narod a za neke su civilizacija... bas mi je drago sto su se ovako fino ulizali Engleskoj... nek vide da svugdje mogu biti postovani ako stanu na pravu stranu historije, a ne na smrdsku
17 0
Eod
Nije nama niko kriv sto se mi ulizujemo onima koji su nas do juce klali i ubijali,koji nam ni danas nedaju da se nas jezik u entitetu REPUBLIKA MRSKA zove bosanski jezik,sto pisemo u ovom portalu nasi mili dragi istocni susjedi dok oni nikada nepridaju znacaj nasoj BOSNI nikad ne prenose ni jednu utakmicu Bosne na svojoj televiziji niti nekog kluba iz bosne i hercegovine (govorim o drzavnoj tv ne o arenama)Kosovari imaju muda da im stanu na crtu i suprostave se sutaju ih u guzove kad god dodju do granice kosova zato ih se i boje i postuju dok nas ne jebu dva posto.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi