Fudbaleru Hulla dijagnosticiran rak pa poslao emotivnu poruku preko Instagrama

Teški dani su pred njim

Fudbaleru Hulla dijagnosticiran rak pa poslao emotivnu poruku preko Instagrama

Defanzivac Hull Cityja Angus MacDonald objavio je vrlo loše vijesti preko Instagrama.

Ovaj 26-godišnji fudbaler, koji je inače u vezi sa pjevačicom Aleyandrom Burke, ima rak crijeva, a to je odlučio da iskreno podijeli sa svojim prijateljima i pratiocima.

MacDonald je van stroja 12 mjeseci, a i sam klub je na zvaničnom profilu potvrdio da mu je, nakon detaljnih analiza, utvrđen rak. Srećom, radi se o početnom stadiju, a Angus poručuje kako kroz bolest namjerava proći uzdignute glave.

"Ovo nije lak post za napisati, ali život nije uvijek lak. Vijest je danas proizašla iz mog kluba da imam rak crijeva. Nakon što sam 12 mjeseci bio van terena, počeo sam da se vraćam i povratak na teren je izgledao bliže nego ikad. Zato je ova vijest bila šokantna i teška za prihvatiti".

"Ipak, sretan sam jer imam sjajnu porodicu i prijatelje koji mi pomažu da prođem sve ovo. Usmjeravam se prema novom izazovu. Bit ću spreman boriti se protiv bolesti i učinit ću sve kako bi se vratio u normalno stanje iponovo bio na terenu", kazao je ovaj fudbaler.

Inače, on je u klub došao u januaru 2018. godine te je prošle sezone odigrao samo tri utakmice uslijed venske tromboze.

Ranije je nastupao između ostalog za Barnsley, Wimbledon i Reading.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi