Jusufbegović: Ne možemo govoriti da smo favorit protiv Luksemburga
FOTO: T. Hebib

Medijima se obratio i Haris Hajradinović

Jusufbegović: Ne možemo govoriti da smo favorit protiv Luksemburga

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se na Ilidži za posljednja dva duela kvalifikacija za EURO naredne godine. Naši momci će gostovati Luksemburgu, zatim dočekati Slovačku.

Nakon jutrošnjeg treninga, danas su održane i redovne medijske aktivnosti.

Ispred našeg nacionalnog tima medijima su se obratili pomoćnik u stručnom štabu Nedim Jusufbegović i reprezentativac Haris Hajradinović.

"Kolašinac nije spreman, ostali su zdravi. Na jutrošnjem treningu svi odradili odlično", rekao je Jusufbegović i dodao:

"Očekujemo da podignemo razinu igre, da više obratimo pažnju na tranziciju i posjed lopte. Gledat ćemo da ćemo to unaprijediti. Luksemburg je ozbiljna reprezentacija, ne možemo reći da smo tu favoriti"

"Želimo pobijediti, ali i da vidimo neke nove igrače. Bitno je da se predstavimo u dobrom izdanju, idemo reprezentaciji koja je ozbiljna i ne smatramo da je to ista selekcija od prije deset godina."

Oglasi

"Još razmišljamo o formaciji. Imamo igrački kadar koji može odgovoriti na više formacija. Profil igrača je dosta različit, blizu smo da igramo slično kao prošle utakmice."

Opis nije dostupan.

Nakon toga medijima se obratio Haris Hajradinović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Gledamo da se što prije pripremimo za baraž. Žao mi je što nema Džeke, Pjanića, Kolašinca koji su naš oslonac. Moramo odigrati dobre utakmice sada jer su protivnici slični kakvi nas očekuju i u baražu. Ja ću dati svoj maksimum", rekao je Hajradinović.

Zmajevi će sutra otputovati u Luksemburg gdje će u 18:30 sati biti održana press konferencija bh. tima, a u 19:00 će biti odrađen službeni trening.

Top Komentari

xX_Bosnian_Bull_Xx
Hajradinovic treba biti standardan, u sredini treba igrati sa tahirovicem i krunicem ili krunicem i rahmanovicem ili rahmanovicem i tahirovicem! To se sve treba vidjeti na terenu kad je utakmica, ne treba se previse nasloniti na trening, nekad je psiha vaznija, pogotovo kada je vazno i kad se igraju vazne utakmice! A igrace kao hanradinovica dugo vec treba reprezentaciji i golovi sa distance, hajradinovic ima najbolji sut sa distance od svih aktivni reprezentativaca 100%!
0 0
Drakula
Ja ne znam ko je ovom dao pravo da komentarise bilo sta. Neznalica teska ko on zna analizirat utakmice mamu ti j. Luxemburg je veliki favorit protiv nas su svi favoriti da se razumijemo ali kad ovaj progovori odma desetero djece u citavoj BiH se prestane bavit fudbalom ili sportom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi