Navijačkoj grupi reprezentacije BiH otet udarni transparent. Za sve su krive Delije?

Svjesni su pravila, ali pozivaju ih prvo na 'fajt'

Navijačkoj grupi reprezentacije BiH otet udarni transparent. Za sve su krive Delije?

S. Mlaćo

Na navijačkoj sceni u našoj zemlji itekako je zanimljivo. 'Vatreno' je bilo sinoć u gradskom derbiju Veleža i Zrinjskog, susret je čak bio i prekinut, a na kraju su domaći slavili 3:0.

Navijači Veleža postavili su itekako sporan transparent na tribinu, dok su navijači Zrinjskog imali obračun sa redarima. Zanimljivo i da je jedan od vatrogasaca ubačenu baklju vratio među popularne Ultrase, što svakako nije trebao da učini.

Istovremeno, navijači Željezničara nisu putovali u Banja Luku zbog odluke MUP-a RS, a kao razlog je navedeno da su domaći navijači spremali veliki napad na goste.

U centru pažnje na pretposljednjoj utakmici reprezentacije naše zemlje bili su BHFanaticosi. Jasno su iskazali nezadovoljstvom radom krovne kuće bh. fudbala. 

Susret protiv Luksemburga je bio prekinut, a kaznu ćemo 'osjetiti' i u naredne dvije utakmice kvalifikacija. U Zenici će kapacitet biti smanjen za 3.000 mjesta, dok naša reprezentacija neće imati podršku na gostovanju kod Luksemburga, a u slučaju ponavljanja incidenta, prijeti nam čak da ćemo baraž igrati pred praznim tribinama. 

Oglasi

Na utakmici u Vaduzu protiv Lihtenštajna problema je imala i navijačka skupina BH Legion. Radi se o navijačima koji prave svaku bh. reprezentaciju, no sada su ostali bez udarnog transparenta.

U navijačkom svijetu je to žestok udarac, pa su toga i svjesni. Odlučili su se oglasiti.

"Prije mjesec dana je u Vaduzu u jednoj kukavičkoj akciji ukraden naš udarni trans. I nakon mjesec dana, kukavice se još kriju i nemaju mu*a da se javno oglase. Pozivamo grupu ili pojedinca koji stoje iza te “akcije” da nam se jave kako bi riješili ovo na ovaj ili onaj način. Uvijek smo se držali nepropisanih ultra pravila.

Tako da ćemo i ovaj put. Grupa će se ugasiti tek tad kad nam stanu na crtu pi*ke koje već mjesec dana ćute. Do tada ćemo da radimo i funkcionišemo. Spremni smo na fajt. Jeste li vi?", stoji u objavi navijačke skupine BH Legion.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Srbijanski mediji prenose da su transparent 'oteli' navijači Crvene Zvezde, popularne Delije. Ipak, o tome još uvijek nema potvrde, no izvjesno je da je u navijačkom svijetu ova situacija itekako poznata.

Da li bh. navijači spremaju osvetu i šta će od svega biti, ostaje da se vidi u narednom periodu. Svakako će biti zanimljivo ispratiti i da li će se BH Legion pojaviti u Zenici na narednoj utakmici reprezentaciji.

Top Komentari

Kazu navijaci Borca najvaili zestok napad na navijace Zeljeznicara, te policija entiteta rs nije garantovala bezbjednost navijacima Zelje i navijaci Zelje nisu otputovali u Banja Luku. Kazu Klin xe klinom izbija, onda neka bude kada bude Borac bude igrao utakmice u Srajevu protiv Zelje ili Sarajeva, da navijaci Zelje ili Sarajeva obecaju zestok napad na navijace Borca, te im policije Federacije ne garantuje sigyrnost i bolje je da ne dolaze, dakle vratiti milo za drago. Dakle da se vratim utakmici Borca i Zelje u Banja Luci, policija rs je mogla garantovari bezbijednost navijacima Zelje, ali oni ne zele da makljaju ili biju svoju stoku iz Banja Luke, radije bi one da mogu tuci navijace Zelje.
4 0
CeZenicaLik
Pickice ili ne mudonje,mali igraci politicara su u Savezu.Dokle savez ne bude funkcionisao nece ni reprezentacija.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi