Zeljković dao komentar na Ukrajinu: Najteži mogući protivnik!

Ipak, prvi čovjek NS BiH vjeruje da može uspjeti otići na Euro

Zeljković dao komentar na Ukrajinu: Najteži mogući protivnik!

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sa nestrpljenjem smo čekali koju selekciju će nam kuglice spojiti za našom reprezentacijom u okviru baraža za Evropsko prvenstvo.

Na kraju je to selekcija Ukrajine i jasno je da naše momke čeka težak ispit. Igra se jedan meč i to u našoj zemlji, a ukoliko prođemo dalje za rivala ćemo u finalu imati pobjednika duela Izrael - Island.

Sada se oglasio i prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković. Svjestan je da naša selekcija dobila najtežeg moguće protivnika. Ipak, normalno se nadati pobjedi, odnosno prolazu i finale.

"Izvukli smo najtežeg mogućeg protivnika u baražu za Evropsko prvenstvo, ali mi od našeg cilja ne odustajemo, uprkos rezultatima koji u prethodnom periodu nisu bili u skladu sa očekivanjima. Imamo četiri mjeseca da se pripremimo za ove susrete i vjerujem da stručni štab i nogometaši mogu napraviti historijski rezultat i plasirati se na Euro", napisao je Zeljković.

Nešto ranije oglasio se i naš selektor Savo Milošević.

"Ima pozitivnih i negativnih stvari. Negativno je to što smo izvukli jednu od najjačih ekipa. Težak će to biti meč. Mogla je da se kvalifikuje i kroz grupu, vrlo lako. Dobro je što igramo kući. Prednost je to u ovakvim utakmicama.

Oglasi

Imamo dvije utakmice kući ako želimo na Evropsko prvenstvo. Neće biti lako. Ovakav tip baraža je komplikovan, na jednu utakmicu. Tu nema favorita. Drago mi je što igramo kući", rekao je Milošević.

Svakako će zanimljivo pratiti da li će UEFA kazniti NS BiH zbog bakljade navijača u Luksemburgu, te kakvo će stanje biti po tom pitanju za utakmicu sa Ukrajinom.

UEFA sigurno neće praštati prekide mečeva, te bakljade, a navijači naše reprezentacije su na taj način u proteklim utakmicama iskazivali nezadovoljstvo radom Saveza.

Kada je Ukrajina u pitanju, svi su mišljenja da je ova reprezentacija žestoka oštećena protiv Italije u posljednjim minutama. Meč je odigran u Leverkusenu (0:0).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Malo je nedostajalo da Ukrajinci dođu do direktnog plasmana na EP i po mnogima se to trebalo dogoditi jer je Bryant Cristante zakačio Mykhaila Mudryka za skočni zglob, ali sudija Jesus Gil Manzano samo je odmahnuo rukom. Pošto postoji VAR, mnogima nije jasno zbog čega ga nisu pozvali da naknadno pogleda ovu jako spornu situaciju.

Ukrajnci su bili razočarani, no vjeruju da će im se sve vratiti. Nadamo se ne u martu protiv naše selekcije, u Zenici ili eventualno na nekom drugom bh. stadionu.

Top Komentari

Ecosport
Sad će biti da je opet baraž kriv, da nikad nemamo sreće u baražu itd. A to što si u grupi završio iza amatera iz Luksemburga, to se već zaboravilo.
2 0
saju701
Kad ih pogledas rekao bi sve Beckenbauer do Beckenbauera a izgleda da nas je neko gadno kleo kad su nas ovi zapali sve gori od goreg.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti