Brazilci više ne kriju ime glavnog kandidata za selektorsku poziciju

Pitanje je ipak da li će im se plan ostvariti

Brazilci više ne kriju ime glavnog kandidata za selektorsku poziciju

S. Mlaćo
Iskusni trener Real Madrida Carlo Ancelotti glavni je kandidat za klupu selekcije Brazila.

To više i nije tajna, s obzirom da je isto istakao i predsjednik Fudbalskog saveza Brazila Ednaldo Rodriges.

Brazila je od decembra bez selektora, nakon razočarenja na Svjetskom prvenstvu u Kataru, tačnije ispadanju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

"Ancelotti je jednoglasno poštovan među igračima. Ne samo kod Ronalda ili Vinicijusa, već i sviju koji su igrali za njega“, rekao je predsjednik Saveza Rodriges.

Ancelotti važeći ugovor sa Realoom ima do juna 2024.godine i to za sada predstavlja problem.

Nedavno je o mogućem dolasku Ancelottija slučajno ili ne progovorio i član Manchester Cityja Ederson.

Oglasi

"Pričao sam sa Casemirom, Viniciusom i Militaom i po onome što sam saznao, postoji ogromna šansa da Carlo Ancelotti postane selektor Brazila", rekao je Ederson i nastavio:

"Rekli su mi da je on poseban trener, da ga svi obožavaju i da je veoma uspješan. Vidjet ćemo u bliskoj budućnosti šta će se dogoditi", dodao je Ederson.

Također je istakao da ne postoje šanse da na klupu Brazila sjedne Pep Guardiola, koji ga trenira na Etihadu.

"Čak sam to komentarisao i našalio se, ali rekao mi je da ne postoji šansa. On je nedavno potpisao novi ugovor na još dvije sezone i ta opcija nije moguća. Optimisti smo po pitanju novog selektora, uprkos brojnim spekulacijama. Nadam se da će uskoro biti poznato sve", zaključio je Ederson.

Što se Ancelottija tiče, Italijan se odmah počeo povezivati sa Kariokama, a do sada nikada nije radio kao selektor, uglavnom je i to sa dosta uspjeha vodio klubove. Bio je trener Evertona, Napolija, Bayerna, PSG-a, Milana, Chelseaja, Juventusa, Parme i Reggiane.

Na klupi Reala je u drugom mandatu od 2021. godine i sa Kraljevima je do sada osvojio dva naslova Lige prvaka, La Ligu, Kup Španije, Superkup Španije, Svjetsko klupsko prvenstvo (2) i Superkup Evrope (2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije