Čudesni Maroko srušio Brazil, ali navijači ove selekcije su posebna priča
Još jedna odlična partija selekcije Maroka i nastavak uspješnih partija

Prijateljski meč

Čudesni Maroko srušio Brazil, ali navijači ove selekcije su posebna priča

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Maroka savladala je u prijateljskom meču u Tangeru selekciju Brazila s 2:1. Hit Svjetskog prvenstva iz Katara pokazao je da njihov rezultat nije slučajan i večeras je pao i Brazil u zaista nevjerovatnoj atmosferi.

Maroko je na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrao fenomenalan fudbal. Izabranici Walida Regraguija osvojili su četvrto mjesto, a s odličnim nastupima nastavili su i u ovoj godini.

Brazil je večeras gostovao u Tangeru. Bio je to odličan meč kojeg je na kraju Maroko riješio u svoju korist rezultatom 2:1.

Do vodstva Marokanci dolaze u 29. minuti meča. Sofiane Boufal lijepim pogotkom vara Wevertona i dovodi svoju selekciju u prednost od 1:0.

[twitter]https://twitter.com/MercaFoot_/status/1639759031504863232[/twitter]

Finiš prvog dijela donosi dosta nervoze s obje strane i dva žuta kartona za Marokance koji na odmor odlaze vodstvom od 1:0.

Oglasi

Na otvaranju drugog dijela Bono odlično zaustavlja udarac Rodryga, ali sjajni marokanski golman u 67. minuti pravi veliku grešku i poklanja gol Kariokama.

Casemiro se odlučio na šut s distance, Bonu je lopta ispala iz ruku i završila je u mreži za izjednačenje rezultata na 1:1.

[twitter]https://twitter.com/MercaFoot_/status/1639773828904636417[/twitter]

Ipak, u 79. minuti meča Marokanci dolaze do pobjede. Abdelhamid Sabiri se odlično snalazi u kaznenom prostoru Brazila i postiže pogodak za prednost svoje selekcije od 2:1.

[twitter]https://twitter.com/MercaFoot_/status/1639776361769320448[/twitter]

Oglasi

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Marokanci su još jednom pokazali da su itekako ozbiljna selekcija i nošeni velikom podrškom s tribina od strane zaista nevjerovatnih navijača savladali su favorizovani Brazil.

[twitter]https://twitter.com/MercaFoot_/status/1639750644243341312[/twitter]

Ono što je Maroko napravio na Svjetskom prvenstvu u Kataru definitivno nije slučajno i ova selekcija ima vjerovatno najbolju fudbalsku generaciju u historiji.

Brazil s druge strane nastavlja s lošim igrama. Nisu se Karioke proslavile u Kataru, a loše su ušli i u 2023. godinu.

Prijateljski meč:

Maroko - Brazil 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije