Južna Koreja ima novog selektora, kandidat je bio i Vahid Halilhodžić

Imaju jasan cilj

Južna Koreja ima novog selektora, kandidat je bio i Vahid Halilhodžić

S. Mlaćo
Fudbalska reprezentacija Južne Koreje dobila je novog selektora. U igri za ovo mjesto bio je i bh. trener Vahid Halilhodžić, no Korejanci su sada donijeli konačnu odluku.

Novi selektor je Jurgen Klinsmann, koji je posljednji angažman imao u Herthi, a vodio je i reprezentaciju Njemačke, te Bayern Munich.

Radio je i u SAD-u gdje je bio selektor, te kasnije tehnički direktor reprezentacije.

Naredne sedmice će doputovati u Seul, a na klupi Južne Koreje će debitovati u prijateljskoj utakmici protiv selekcije Kolumbije 24.marta.

Naveli su to iz NS Južne Koreje, te tako potvrdili dogovor.

On će naslijediti Paula Benta koji je vodio selekciju Južne Koreje do osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Brazil je slavio, Korejanci su se vratili kući, te je i završena saradnja sa Bentom.

Oglasi

Glavni cilj Klinsmana će biti da obezbijedi plasman na Svjetsko prvenstvo 2026.godine.

Tako je otpala još jedna opcija za Vahida Halilhodžića koji je još uvijek bez angažmana.

Posljednji angažman u Maroku završio je uspješno na terenu, izborio je Svjetsko prvenstvo, a onda je nastao haos. Bio je na meti medija zbog nepozivanja nekoliko bitnih igrača, te je na kraju došlo do prekida saradnje.

Vaha nije otišao u Katar, no pojedini članovi Maroka koji je bio četvrtoplasirani su jasno kazali da ima velike zasluge za taj uspjeh.

Selektor ove selekcije Walid Regragui prije prvenstva je bio miljenik nacije, a postao je još veća zvijezda jer je napravio historijski rezultat.

Regragui je svjestan kako je za uspjeh zaslužan i čovjek kojeg je naslijedio neposredno pred nastup na Mundijalu. To je bh. trener koji je predvodio Marokance u protekle tri godine.

On je u jednom od obraćanja marokanskoj javnosti zahvalio 70-godišnjem stručnjaku za sve što je napravio i dao mu je velike zasluge za uspjeh Maroka u Kataru.

"Bravo i veliko hvala Vahidu Halilhodižiću", kazao je u svom izlaganju, te dodao.

"On je odradio vrhunski posao i napravio je ovu grupu igrača. Ja sam tu donio svoj mentalitet. Donio sam nešto novo i igrači su ti koji su se žrtvovali kako bi ispratili ono što tražim", rekao je Regragui.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi