Koliko je realno da Vaha preuzme Brazil? Ikona Selecaoa je rekla svoje!

Bh. trener je dobio poziv

Koliko je realno da Vaha preuzme Brazil? Ikona Selecaoa je rekla svoje!

A. Čaušević

Vahid Halilhodžić se nalazi na listi kandidata za selektora Brazila. Koliko je realno da najbolji bh. trener preuzme najsupješniju svjetsku selekciju? Pa ni proslavljeni stručnjak ne djeluje previše optimistično.

Iza Halihodžića je nekoliko teških mjeseci, prvenstvno zbog načina na koji je okončan njegov mandat na klupi Maroka te činjenica da mu je uskraćeno da vodi Lavove atlasa u Kataru.

Halilhodžić je potvrdio da su ga Brazilci kontaktirali. Radilo se o indirektnom kontaktu i na tome se završilo. Konkretnih razgovora nije bilo.

Iako se specijalizirao za reprezentativni fudbal eventualni angažman u Južnoj Americi bi za našeg trenera predstavljalo jedno potpuno novo iskustvo i moglo bi se reći da bi taj posao bio kruna uspješne trenerske karijere.

Kontakt peterostrukog prvaka svijeta sigurno prija svakom treneru, izuzetak nije ni Halilhodžić za kojeg su ipak male šanse da preuzme Selecao.

I sam Vaha ima namjeru da još uvijek odmori te će pričekati na naredni angažman, iako je u međuvremenu imao značajn broj ponuda. Između ostalih i od reprezentacije Južne Koreje.

Oglasi

Čini se i da brazilske legende nisu pretjerano zagrijane za Halilhodžića. Uradio je to čuveni Zico koji favorizuje Carla Ancelottija.

"Da bi bili selektor, morate biti neprikosnoveno ime, da se se nema šta prigovori. A Ancelotti ima sve. Obožava brazilski nogomet, dobro poznaje naše karakteristike, što pokazuje i u Madridu", rekao je Zico te nastavio:

"Radio je kao igrač i trener s mnogim Brazilcima. On je jedan od najuspješnijih trenera koji postoje. Moram samo zapljeskati ako se ta odluka donese, jer mislim da bi napravio sjajan posao u Selecau."

U modernom fudbalu Brazilci su uvijek birali svoje trenere za selekore, a osim Ancelottija u uži izbor kandidata ubraja se i Pep Guardiola.

Predsjednik FS Brazila Ednaldo Rodrigues je prije nekoliko dana demantovao glasine da je Italijan novi šef stručnog štaba što znači da utrka za nasljednikom Titea još uvijek traje.

Top Komentari

HarisADP
Čuj vaha, hercegovačka kamenjarka hahahahaha seljober ovaj jaahahahahahahah
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi