Brazil na 'čudan' način izabrao selektora, Vaha je još u igri?

Razočarali su u Kataru, sada nemaju pravo na grešku

Brazil na 'čudan' način izabrao selektora, Vaha je još u igri?

S. Mlaćo
Nakon lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru, selekcija Brazila ostala je bez selektora. Odmah su počele špekulacije ko će na klupu Karioka, a sada je donesena odluka.

Nakon lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru, selekcija Brazila ostala je bez selektora. Odmah su počele špekulacije ko će na klupu Karioka, a sada je donesena odluka.

I to ne obična odluka. Privremena. Selektor Brazila će biti Ramon Menezes.

Menezes je vodio selekciju Brazila do 20 godina do titule prvaka Južne Amerike u nedjelju i biće zadužen za prijateljsku utakmicu protiv Maroka 25. marta.

On je trener sa dosta potencijala. Radio je vrhunski i učinio da njegov tim igra na moderan način, sa svim karakteristikama naše igre“, istakli su iz Nogometnog saveza Brazila.

Sa klupom Brazila povezuje se i bh. trener Vahid Halilhodžić i jasno je da je on i dalje u igri.

Oglasi

Ipak, pitanje je koliko je to realno, jer Brazilci imaju visoke zahtjeve.

Čini se i da brazilske legende nisu pretjerano zagrijane za Halilhodžića. Uradio je to čuveni Zico koji favorizuje Carla Ancelottija.

"Da bi bili selektor, morate biti neprikosnoveno ime, da se se nema šta prigovori. A Ancelotti ima sve. Obožava brazilski nogomet, dobro poznaje naše karakteristike, što pokazuje i u Madridu", rekao je Zico te nastavio:

"Radio je kao igrač i trener s mnogim Brazilcima. On je jedan od najuspješnijih trenera koji postoje. Moram samo zapljeskati ako se ta odluka donese, jer mislim da bi napravio sjajan posao u Selecau."

U modernom fudbalu Brazilci su uvijek birali svoje trenere za selekore, a osim Ancelottija u uži izbor kandidata ubraja se i Pep Guardiola.

Predsjednik FS Brazila Ednaldo Rodrigues je prije nekoliko dana demantovao glasine da je Italijan novi šef stručnog štaba, a sada je donio zanimljivu odluku.

Kada je Vaha u pitanju, on je ostao bez posla pred Svjetsko prvenstvo iako je Maroko odveo u Katar.

Sam je kazao da se želi odmoriti, biti bliže svojoj porodici, a između ostalih povezuje se sa selekcijom Južne Koreje.

 

Top Komentari

bk123
Vahi svaka cast al budi mo malo i realni....kakav Vaha i Brazil
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi