Vahid Halilhodžić pred novim angažmanom

Očekuje se zvanična potvrda

Vahid Halilhodžić pred novim angažmanom

S. Mlaćo
Bh. trener Vahid Halilhodžić na pragu je novog angažmana. Vaha je posljednji angažman imao na klupi reprezentacije Maroka, no dobio je otkaz kada je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo.

Odavno se već povezuje sa reprezentacijom Južne Koreje, a mediji u Aziji sada prenose da je dogovor veoma blizu.

Južna Koreja je bila hit u Kataru. U grupi G je igrala sa Urugvajem, Ganom i Portugalom, izborila je osmina finala a zatim je poražena od Brazila 4:1. I pored dobrog rezultata, Paulu Bento je odlučio da krene u nove izazove i Južnokorejanci su ostali bez selektora.

O popularnom Vahi se mnogo piše, a on je sam priznao da ima mnogo ponuda.

Halilhodžić zna kako raditi sa Azijatima pošto je uspješno vodio i Japan. Sa Samurajima se bio plasirao na SP u Rusiju, ali je dobio otkaz pred turnir zbog neslaganja sa čelnicima Saveza.

Uspješni trener je prije Japana i Maroka uspješno vodio i reprezentacije Alžira s kojim je igrao osminu finala u Brazilu 2014. godine te Obalu Slonovače s kojim je također izborio plasman na Mundijal.

Oglasi

Kim na golu, četiri Kima u odbrani i dva Kima s klupe za pobjedu protiv  Sirije - SportSport.ba

Posljednji angažman u Maroku završio je uspješno na terenu, izborio je Svjetsko prvenstvo, a onda je nastao haos. Bio je na meti medija zbog nepozivanja nekoliko bitnih igrača, te je na kraju došlo do prekida saradnje.

Vaha nije otišao u Katar, no pojedini članovi Maroka koji je bio četvrtoplasirani su jasno kazali da ima velike zasluge za taj uspjeh.

Selektor ove selekcije Walid Regragui prije prvenstva je bio miljenik nacije, a postao je još veća zvijezda jer je napravio historijski rezultat.

Regragui je svjestan kako je za uspjeh zaslužan i čovjek kojeg je naslijedio neposredno pred nastup na Mundijalu. To je bh. trener koji je predvodio Marokance u protekle tri godine.

On je u jednom od obraćanja marokanskoj javnosti zahvalio 70-godišnjem stručnjaku za sve što je napravio i dao mu je velike zasluge za uspjeh Maroka u Kataru.

"Bravo i veliko hvala Vahidu Halilhodižiću", kazao je u svom izlaganju, te dodao.

"On je odradio vrhunski posao i napravio je ovu grupu igrača. Ja sam tu donio svoj mentalitet. Donio sam nešto novo i igrači su ti koji su se žrtvovali kako bi ispratili ono što tražim", rekao je Regragui.

Top Komentari

nakopitam
Najveca hinja i ljudski otpad. Ide od kluba do kluba i reke do repke, potpise ugovor pa namjerno zaguzva da bi dobio otkaz samo zbog otpremnine. Matter bi iskopo i prodao za marku. Tako je sam sebe ranio 92-ge samo da bi u Francuskoj dobio pomoc. GNJIDA!
2 1
King_Kenny
...znaci Son uskoro leti iz reprezentacije...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi