U zemlji selekcije koja nastupa na Svjetskom prvenstvu objašnjavaju šta donosi remi, a šta pobjeda

Nogomet im nije glavni sport, pa je to veoma razumljivo

U zemlji selekcije koja nastupa na Svjetskom prvenstvu objašnjavaju šta donosi remi, a šta pobjeda

S. Mlaćo

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru za sada nismo gledali baš puno kvalitetnih utakmica, čak naprotiv te je vidljivo da su nogometaši veoma 'potrošeni' pred kraj kalendarske godine. Nije tajna da pojedine reprezentacije i nemaju baš velike ambicije, nogomet u njihovoj zemlji i nije glavni sport, kao što je slučaj sa reprezentacijom Kanade. Zbog toga su kanadski novinari svojim čitaocima objasnili kako funkcionišanje bodovanje te šta donosi koja pozicija na tabeli.

Od 17 sati danas na Svjetskom prvenstvu igraju Hrvatska i Kanada.

Hrvati se nadaju prvoj pobjedi, a Kanađani žele ponoviti veoma dobru partiju koju su pružili protiv Belgije.

Kanada je daleko od nogometne zemlje, hokej je glavni sport u toj zemlji, pa su pojedini kanadski mediji svoje čitaoce željeli da upute na pravila nogometa.

Govorili si u funkcionisanju bodovanja na prvenstvu te naveli da pobjeda donosi tri boda, a remi jedan bod.

Samo dvije selekcije idu dalje. Sve manje od dvije pobjede neće biti dovoljno za prolaz“, navodi se u tekstu.

Oglasi

Trenutno šanse da Kanada prođe dalje su 25 posto“, navodi CBC.

Selektor reprezentacije Kanade John Herdman našao se u centru pažnje zbog izjave da će jeba*i Hrvatsku, a sada je ponovo govorio o tome, jučer, dan pred utakmicu protiv svjetskih viceprvaka.

Selektor Kanade John Herdman našao se u centru pažnje zbog neobičnog načina da motiviše svoje igrače. Ohrabrivao ih je tako što im je rekao da će j***ti Hrvate.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Od toga je, naravno, napravljena senzacija u medijima čega je i on svjestan, a danas je na press konferenciji, dan prije utakmice s Hrvatskom, ponovo govorio o toj temi.

"To su mediji istakli i napravili od toga veliku priču. Kada vam žena pošalje poruku znate da se nešto događa u medijima, no ne bih se na to više osvrtao. Puno radimo, imamo jako spremne igrače, to je ono što imam za reći", rekao je Herdman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi