Fudbalski genije: Zašto Messi ne dira loptu prvih nekoliko minuta utakmice?

Zato je najbolji na svijetu

Fudbalski genije: Zašto Messi ne dira loptu prvih nekoliko minuta utakmice?

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras igraju veliki derbi protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu u okviru 26. kola španske La Lige.

Barcelona je u srijedu na istom stadionu pobijedila Real sa 3:0 i plasirala se u finale Kupa Kralja i sigurno je da katalonski klub i večeras s tri boda želi napustiti stadion ljutog rivala. Naravno, najviše se očekuje od Lionela Messija koji jednostavno voli igrati utakmice protiv Reala i to posebno na Bernabeu.

Trener Barcelone, Ernesto Valverde, na fantastičan način je svima objasnio zbog čega Messija jednostavno ne vidimo u kontaktu s loptom u prvih nekoliko minuta utakmice. Argentinac i na taj način pokazuje svoju genijalnost, te da je sigurno jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač svih vremena.

"Shvatio sam kad sam tek došao da u prvih nekoliko minuta Messi uopšte nema kontakt s loptom i ne nudi se saigračima. Naravno, ne dešava se to uvijek jer ponekad lopta jednostavno dođe do njega, ali u većini mečeva je tako. Fascinantno mi je da on te minute samo hoda oko defanzivaca protivničkog tima i snima kako su postavljeni i traži im slabosti. On iskoristi najmanju grešku jer dobro zna kako rivali stoje na terenu i koje su im slabosti. To je meni baš nevjerovatno", rekao je Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kladionica MOZZART u svojoj bogatoj ponudi nudi primamljive kvote za večerašnji El Clasico. Više nije iznenađenje da je kvota manja na Barcelonu iako su večeras gosti na Bernabeu. Kvote za ovaj derbi možete pogledati OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajram Sabani
U suštini, stvarno glup Text....
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi