Burno u FS KS: Danas nova sjednica, da li će biti kvoruma, ko ne može prisustvovati?

Kulovac nedavno podnio ostavku

Burno u FS KS: Danas nova sjednica, da li će biti kvoruma, ko ne može prisustvovati?

S. Mlaćo
Teme:

Danas će biti održana treća redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

U ovom Savezu veoma je burno, a predsjednik Galib Kulovac odlučio je da podnese ostavku.

Kulovac je to opravdao zdravstvenim problemima, no mnogi smatraju da nije želio biti dio Saveza koji proživljava teške dane.

Legendarni Alija Braco Hadžiosmanović nedavno je iznio teške optužbe na račun Saveza, te kazao između ostalog da je FK Vrbanjuša izbačen iz takmičenja iako je ta odluka morala biti ozvaničena na Skupštini koja nije održana.

"Da li je klub koji je među ostalim klubovima osnivač Saveza isključen uz članstva suprotno Statutu, jer za isključenje iz Saveza odluku mora donijeti Skupština Saveza kao najviši organ upravljanja i odlučivanja, a ne neka Komisija?

Oglasi

Ko je donio takvu odluku i na temelju kojeg člana statuta i pravilnika? Molim za dokaz da je naš uvaženi član Velija Katica odustao od statusa zamjenskog člana ili je to nastavak odmazde prema kandidatima koji dolaze iz FK i KMF Vrbanjuša", pita se popularni Braco.

Ističe da je Savez talac dvije porodice (Čolpa i Gvozden) koji kako kaže kontrolišu sve finansijske tokove i sve procese koji se odvijaju u savezu.

Dodao je da su uposlenici Saveza delegati, kontrolori, posmatrači, predavači, te da su u sve komitete postavili svoje ljude kako bi mogli klubove disciplinirati.

Nova sjednica zakazana je za 17 sati, te nema sumnje da nas očekuju nova uzbuđenja.

Pojedinci iz FS KS tvrde da je sramotno što sjednici ne mogu prisustvovati predstavnici dva najveća bh. kluba, FK Sarajevo i FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Dodali su da se pravila stalno krše, te da se Statut i pravilnici primjenjuju samo kada to odgovara uskom krugu ljudi.

"Dođite danas od 16:30 sati da svjedočite neviđenoj demonstraciji sile i to pravne, pa moralne, a onda fizičke sa privatnim obezbjeđenjem", stoji u nezvaničnom pozivu za današnju sjednicu koja će biti održana u zgradi NS FSBiH.

Top Komentari

Brazuka
Ruši bagru, danas ćemo doći da vidimo te lažne mangupe
1 0
Jadnimi
Fudbalski savez, koga u krovnom savezu predstavlja bokser. Vic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi