Red Bull našao zamjenu, Rangnick sve bliže Milanu
EPA

Nijemac vjerovatno dolazi na San Siro

Red Bull našao zamjenu, Rangnick sve bliže Milanu

Sve vodi ka tome da će Nijemac Ralf Rangnick od naredne sezone voditi Milan.

U proteklih nekoliko sedmica pojavljuju se brojne informacije koje sugeriraju da Rangnick napušta RB Leipzig i seli na San Siro, a da je bilo pregovora potvrdio je i on sam.

Rangnick je do sada bio krucijalan kotačić unutar Red Bulla. Uoči sezone dobio je funkciju direktora za sport i fudbalski razvoj, no izvjesno je da se od ljeta vraća trenerskom poslu. Od strane njemačkog kluba sada je dobio službenu potvrdu da može ići budući da je na njegovo mjesto imenovan Oliver Mintzlaff.

Sve, dakle, vodi ka tome da će Rangnick naslijediti Stefana Piolija i da će se nakon višemjesečnih pregovora upustiti u misiju vraćanja Milana na staze stare slave.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedan od uslova Rangnicka bio je taj da ima apsolutnu moć u odlučivanju ko će postati novi, a ko bivši igrač Milana.

Uz RB Leipzig, Rangnick je kroz dosadašnju trenersku karijeru vodio još Stuttgart, Hoffenheim, Schalke...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi