United na listi želja za Ten Hagovu zamjenu ima dvojicu trenera - navijači su oduševljeni

Nizozemci ističe vrijeme

United na listi želja za Ten Hagovu zamjenu ima dvojicu trenera - navijači su oduševljeni

E. Škorić

Manchester Unitedu ne ide nikako ove sezone pod vodstvom Erika ten Haga, a Nizozemac bi vrlo brzo mogao dobiti otkaz.

Najgori start ima United u prethodnih 60 godina, a kap koja je prelila čašu bio je poraz od Newcastlea na Old Traffordu i eliminacija iz Liga kupa.

Ten Hag se jasno smatra glavnim krivcem za sve loše stvari koje se dešavaju Manchester Unitedu, pa uprava kluba razmatra mogućnost njegove smjene, a otočki mediji već uveliko prave popis mogućih nasljednika.

No, britanski Times tvrdi da postoje dva zanimljiva imena i da bi jedno od njih moglo naslijediti Ten Haga na klupi Crvenih đavola.

Prvi je Zinedine Zidane, koji je i dalje bez posla, a sa Real Madridom je radio sjajan posao. Povezivao se sa PSG-om i francuskom reprezentacijom, no trenutno je legendarni Zizu slobodan i nije isključeno da postane novi trener Uniteda.

Oglasi

Drugi na listi je Ruben Amorim, čovjek koji trenutno vodi ekipu Sportinga na čijem čelu je od 2020. godine. Sa Sportingom je bio prvak 2021. godine i to je bila prva titula za Lisabonce nakon više od 19 g odina.

Amorim ima samo 38 godina i on je tek na početku svoje trenerske karijere, no Portugalac se smatra izuzetnim trenerom i u Manchesteru ga svakako pomno prate.

Međutim, navijače ipak više privlači Zidane, žele da Francuz dođe, ali pitanje je koliko je to sada realno. No, jedno je sigurno, Ten Hag bi vrlo brzo mogao da napusti United.

Crveni đavoli su su tek na osmom mjestu prvenstvene tabele sa 15 osvojenih bodova iz 10 utakmica. Imaju pet pobjeda i pet poraza, a izgubili su i dvije utakmice Lige prvaka gdje imaju tri boda iz tri utakmice.

Još je ovo jedna veoma teška sezona za navijače engleskog velikana. Titula ostaje san već 11. godinu zaredom i već se spominje i mogućnost nove promjene na menadžerskoj klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I dok navijači željno očekuju promjenu na klupi, Ten Hag s Unitedom gostuje Fulhamu u subotu, a u slučaju neuspjeha njegove šanse da dobije otkaz bit će značajno povećane.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marro
United moj drugi klub uz Želju i da hoće doći Zidane to bi bio šou
1 0
Mel_Glupson
Sad u ovim trenutku da im guardiola dođe ne bi ih iščupo za 5 godina..kockaste glave ce da pate najmanje jos desetljeće..ove godine borba za opstanak ..sad kad izgube od fulhama i kad ih luton marne ide borba za opstanak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi