Fulham na krilima Sessegnona do finala doigravanja za Premier ligu

Savladali Derby sa 2:0

Fulham na krilima Sessegnona do finala doigravanja za Premier ligu

Teme:

Fulham je večeras na kultnom Craven Cottageu savladao Derby sa 2:0 i time nadoknadio zaostatak 1:0 iz prvog susreta, te se plasirao u finale doigravanja za plasman u Premier ligu.

Domaći tim je od starta utakmice bio bolji tim na terenu, ali je u prvom poluvremenu briljirao golman Derbyja Scott Carson koji je zaustavio nekoliko ozbiljnih pokušaja Fulhamovih napadača.

Fulham je na startu drugog poluvremena stigao do zasluženog vodstva. Na asistenciju Johansena, strijelac za prednost domaćeg tima bio je Ryan Sessegnon, apsolutni hit ove sezone u Championshipu.

Igrao se 66. minut kada je Odoi na asistenciju Sessegnona zabio za 2:0 i to je bio rezultat koji Fulham vodi u veliko finale na Wembley. Ekipa Slaviše Jokanovića je do kraja utakmice mogla i do ubjedljivije pobjede, ali ostalo je 2:0 što joj je bilo sasvim dovoljno da se plasira u završnicu.

U finalu doigravanja za Premier ligu, koje će biti odigrano na Wembleyju, Fulham će se sastati sa Aston Villom ili Middlesbrougom. Prvi meč je završen gostujućom pobjedom Ville rezultatom 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi