Mitrović zatvoren na Pride Parku, Derby slavio minimalnu pobjedu
Foto: Fulham FC

Championship - play off

Mitrović zatvoren na Pride Parku, Derby slavio minimalnu pobjedu

Fulhamu je malo nedostajalo da izbori direktan plasman u Premier ligu. Ipak, izabranici Slaviše Jokanovića su sezonu Championshipa završili na trećem mjestu, pa sada put do Premier lige pokušavaju pronaći kroz play-off.

Večeras je Fulham gostovao na Pride Parku kod Derbyja koji je sezonu završio na šestom mjestu, a domaći su u prvom polufinalnom susretu play-offa slavili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, lopta je većim dijelom bila u nogama fudbalera Fulhama, ali su domaći odlično zatvorili prilaze svom golu.

Zatvoren je bio i Aleksandar Mitrović koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi, a Derby je uglavnom prijetio iz kontri.

Koliko je Derby opasna ekipa pokazalo se u 34. minuti kada su domaći nakon kontre i prvog udarca na gol postigli pogodak za 1:0. Strijelac gola koji je, ispostavit će se, bio dovoljan za pobjedu bio je Cameron Jerome.

Na odmor se otišlo vodstvom Derbyja, da bi u nastavku Fulham zaigrao nešto agresivnije ne bi li stigao do gola.

Prvu veliku priliku u nastavku Fulham je propustio u 54. minuti kada je McDonald pogodio prečku, da bi minut kasnije novu sjajnu priliku propustio Ayite koji je iz odlične pozicije šutirao preko gola.

Pokušao je Fulham i u 64. minuti preko kapitena Cairneyja, ali je njegov odličan šut odbranio Carson. Cairney je bio blizu i u 87. minuti. Ponovo je dobro šutirao, ali je lopta prošla pored desne stative gola Derbyja.

Fulham je do kraja susreta imao terensku incijativu, ali promjene rezultata nije bilo do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Revanš susret polufinala play-offa za ulazak u Premier ligu na rasporedu je u ponedjeljak na Craven Cottageu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi