Fulham se riješio problematičnog napadača

Aboubakar Kamara karijeru nastavlja u Turskoj

Fulham se riješio problematičnog napadača

Francuski napadač Aboubakar Kamara napustio je Fulham posljednjeg dana zimskog prelaznog roka.

Ovaj 23-godišnjak će svoju karijeru nastaviti u Malatyasporu, klubu koji nakon 19 odigranih kola iznenađujuće zauzima treće mjesto u Superligi.

Kamara će u Malatyasporu provesti narednih pola godine kao posuđen igrač, s tim što će turski tim imati pravo da otkupi njegov ugovor nakon isteka posudbe.

Aboubakar Kamara je u posljednje vrijeme bio vrlo problematičan i remetio je atmosferu u Fulhamu, stoga njegov odlazak na polusezoni ne predstavlja nikakvog iznenađenje.

Nedavno je Kamara insistirao da šutira jedanaesterac, uzeo loptu Mitroviću i promašio, a nedugo nakon toga je napravio incident kada je njegova ekipa bila na jogi. Tada se ponovo posvađao sa Mitrovićem, a britanski mediji su pisali da je došlo i do fizičkog obračuina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kamara se sredinom mjeseca potukao sa jednim članom osoblja Fulhama i to nakon što je došao u klub kako bi razgovarao s svojoj budućnosti.

Nakon neslaganja sa mišljenjem jednog uposlenika Fulhama Kamara ga je odlučio napasti, a nakon intervencije policije francuski napadač je uhapšen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi