Winks prvim golom u sezoni donio veliku pobjedu Tottenhamu
Fulham je ponovo ispustio prednost i na kraju su poraženi u gradskom duelu (Foto: EPA)

Povrijedio se Dele Alli

Winks prvim golom u sezoni donio veliku pobjedu Tottenhamu

M. Šljivak

Tottenham je u 23. kolu engleske Premier lige savladao kao gost ekipu Fulhama na Craven Cottageu sa 1:2 golom Harryja Winksa u četvrtoj minuti nadoknade.

Fulham je odigrao fantastično prvo poluvrijeme. Bili su mnogo bolji tim, a u 17. minuti su stigli i do vodstva (1:0) nakon što je vlastitu mrežu pogodio napadač Tottenhama Fernando Llorente.

Bilo je još dosta šansi za promjenu rezultata, naročito za ekipu Fulhama, ali je do kraja prvog dijela ostalo 1:0.

Spursi su dobro ušli u drugo poluvrijeme i uspjeli su u 51. minuti pogoditi za 1:1. Strijelac je bio Dele Alli.

Alli se povrijedio u finišu meča i čini se kako će i on dugo vremena biti sa terena, ali su i bez njega Spursi uspjeli zabiti za pobjedu. U nadoknadi meča Harry Winks postiže prvi gol u sezoni za Spurse i donosi pobjedu svom timu

Tottenham je ostao treći na tabeli sa 41 bodom, dok je Fulham 19. sa 14 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi