Furiozan start Bayerna dovoljan za pobjedu protiv Mainza, Eintracht do boda u sudijskoj nadoknadi
FOTO: EPA

Utakmice 20. kola Bundeslige

Furiozan start Bayerna dovoljan za pobjedu protiv Mainza, Eintracht do boda u sudijskoj nadoknadi

E. Oštraković

Danas su odigrane utakmice 20. kola Bundeslige, a ostvareno je nekoliko zanimljivih rezultata.

Augsburg je na svom terenu nakon preokreta ostvario pobjedu protiv Werdera. Gosti su poveli nakon autogola Jedvaja u 23. minuti, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu Augsburg je krenuo po preokret, do kojeg je na kraju i došao. Prvo je Niederlechner u 67. minuti poravnao rezultat, a onda je u 82. minuti Vargas donio pobjedu Augsburgu.

Fortuna Dusseldorf je na svom terenu odigrala neriješeno protiv Eintrachta. Imali su domaći vodstvo od 78. minute, kada je gol postigao Ayhan, ali je u 94. minuti Chandler donio veliki bod gostima.

Preokret je viđen i u režiji Hoffenheima, koji je ostvario pobjedu protiv Bayer Leverkusena. Gosti su poveli u 11. minuti preko Diabyja, ali je Kramarić u 23. minuti vratio stvari na početak.

Preokret je viđen u 65. minuti, a gol je djelo Skova. Do kraja su gosti pokušali da dođu do poravnanja, ali nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je ostvario sigurnu pobjedu na gostovanju kod Mainza, a sva tri gola gosti su postigli u prvih pola sata igre.

Mrežu Mainza načeo je Lewandowski u osmoj minuti, a Muller je u 14. minuti povisio na 2:0. Thiago je u 26. minuti pogodio za 3:0, a konačan rezultat postavio je St. Juste koji je pogodio u 45. minuti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi