29

Komentari (29)

s_s
Da skratimo, Bajern je monopol i iz tog razloga unistava Njemacku ligu. Ekipa nije losa moze se naravno nositi sa drugim evropskim velikanima ali sto se tice ostatka bundeslige oni tonu sve dublje, izgubila je draz i jacinu koju je nakada imala. Sto Bajern radi to drugima nije dozvoljeno, ako Leipzig pokusa da uradi istu stvar i kupi sa trzista dobre igrace odma je tu velika pobuna i neki bojkot. Pa kapitalizam je kapitalizam, ne moze neko kupovati a drugima biti zabranjeno. Svakoga ko je prijetnja sa kupovnom moci da im moze preopteti najbolje igrace is Bundeslige oni odma klizeci ulecu haha...Velike su to igre ali njima se najvise vraca, fudbal u Bundesligi generalno vise nije interesantan, unisteni su velikani Stutgart, Verder, Hamburg SV i slicno. Tamburanje i uvaljivanje 5 ili 6 golova redovno na utakmicama bundeslige i izivljavanje na ostatkom lige, kome je to vise interesantno, gdje je draz velikih derbija nekad iz Bundeslige, nestalo je brate. Bar je ja vise ne pratim, nikako, za mene ne postoji, unistena je. Nem drazi. Ali razumijem i postujem ako neko voli i uziva u mlacenju puno slabijih od sebe i to mu dize adrenalin, meni ne. Lijep pozdrav za sve.
Deepy
Ja je jos uvijek pratim, ali cinjenica je sve sto si napisao.
M2596
Očito mrzite i ljubomorni ste na Bayern jest ste napisali tonu gluposti!!!! Tko kaže da je Leipzigu zabranjeno da kupuje koga on hoće?! NITKO!! Problem je što Leipzig nema love!! A tu nije kriv Bayern!! Svatko ima pravo kupovati koga god hoće bez obzira gdje taj netko igrao, pa tako i Bayern!! Sami ste rekli da svi trebaju imati pravo na isto a onda svi smiju kupovati koga god hoće samo Bayern ne smije!! Svi će se nakupovati da se pojačaju samo Bayern ne smije! On neka kupuje one koji nikom ne trebaju, koji su za baciti! Pa kad ne mognu pobjediti nikoga onda će vam Bundesliga biti zanimljiva?! Je li to?! ? Opet kažem ne pišite gluposti!! Bayern kupuje ono što mu treba, i od njih stvara zvijezde, a ne kao neki koji bacaju bogastva na zvučna imena pa se onda hvataju za glavu, gdje nam je pamet bila, kao npr. PSG! Bayern mudro posluje i zato i jest apsolutni vladar Bundeslige! Ali to je njihovo pravo!! Ni oni ni nitko drugi ne brane drugima da tako rade!! Bayern nije nikome kriv što tako ne rade! Bayern je kupio trenera i stopera od Leipziga, jer su mu trebali! A nije on uperio pištolj u njih i natjerao ih da im ih moraju prodati! Tko je kriv tom Lepzigu što što ne napuhavaju cijene svojih igrača kao neki jer je poznato da se Bayern ne razbacuje lovom?! Tko je kriv PSG što su dali milijarde za Messija i Ramosa, a Bayern od Upamecana kojeg je platio troduplo manje ima više koristi nego oni od Ramosa i Messija?! ?...... I UZ TO SVE SVE ŠTO RADI BAYERN TO RADE I DRUGI!
M2596
SAMO NA DRUGI NAČIN! A također je glupost govoriti da je Bundesliga slaba kad se ona ne razlikuje ni u čemu od drugih liga, OSIM PO TOME DA JE NAJPOŠTENIJA LIGA OD SVIH!! U LaLigi tko vam ima osim Barcelone i reala?! (NE MOŽETE GLEDATI SAMO OVE ZADNJE DVIJE GODINE) Tko vam u Francuskoj ima osim PSG-a?! Tko je tamo godinama jedini bio prvak?!? AKO STE ZABORAVILI PSG JE UVIJEK IMAO VIŠE BODOVA OD DRUGOPLASIRANOG U ODNOSU NA BAYERN!! Tko je godinama bio prvak u Seriji A?! ? U Engleskoj imate samo Liverpool i City, ostali klubovi žive na staroj slavi, a danas nisu ni sjenka što su nekada bili!! A OVO ZADNJE, BOLJE GLEDATI I KAKO KLUB ZABIJA PETARDE (TO JE POKAZIVANJE MOĆI), NEGO GLEDATI KAKO KLUBOVI NE MOGU POBJEĐIVATI BEZ POMOĆI SUDACA!! VI AKO VOLITE GLEDATI MITO I KORUPCIJU SLOBODNO, TO JE VAŠE PRAVO!! ALI ONDA NEMOJTE PISATI GLUPOSTI O LIGI KOJA SE RAZLIKUJE OD ONOGA ŠTO VOLITE!! A POGOTOVO NEMOJTE PISATI GLUPOSTI I OCRNJIVATI KLUB KOJEM PO POŠTENJU NI JEDAN DRUGI KLUB NIJE NI DO KOLJENA!!!
s_s
Mrznja i ljubomora nemaju mjesta u mom zivotu, samo ljubav :-). Leipzig je osnovan 2009 i koliko znam vec je igrao polufinale Lige Prvaka, klub je sa opasnim keshom ali politika je da se ne kupuju zvijezde vec mladji igraci koji se profiliraju i prodaju dalje. Ljubomora je cudo, pojavio se klub sa dobrom kupovnom moci i ovi su se prepali odma da ce imati konkurenta kad je domaca pijaca u pitanju, nece moci samo oni kupovati. Bajern je u evropskim okvirima sasvim ok klub ali ono sto rade Barecelona, Real i Man City po Evropi to Bajern radi u domacem prvenstvu. Unistavaju svjesno sve i prave razlike da bi jedan dan osnovali svojuneku bogatu ligu. A Francuska liga, pa ko to jos gleda, nema tamo vise Fracuza, to je proslost. Najcjenjenija liga za mene je talijanksa jer dobre su utakmice, ima mnogo interesantnih klubova i nisu se pretrgali troseci novac, sa puno manje para prave veci i bolji sou od Spanaca. Engleska je puna kesha ali realno prejaka liga, sto mi opet nije interesantno. Poenta, islo se tako daleko da su htjeli da zabrane Leipzig i da ga istjeraju iz takmicenja, samo da ne bi predstavljao konkurenciju nekome.. Smijesno i zalosno, zivimo u svijetu kapitalizma i kad vec neki imaju pravo da kupuju sve zivo, drugi kao Barcelona i Real da budu milijarde u gubitku i pojavi se klub sa zestokim keshom, odma prpa daj da ga se istjera i zabrani. Halo da ga zabrane haha...to sam htjeo da kazem a Bajernu u evropskim okvirima svaka cast ali ubise jadnu bundesligu. LP
decak
Ja nez zasto ljudi potcjenjuju bundesligu, nakon engleza najjaci su..
King_Kenny
@decak ...oni su po kvalitetu u rangu Turske i Portugala...sa Engleskom,Spanijom,Italijom ne mogu u istu recenicu...cak je i Francuska kvalitetnija...tamo osim Bayerna nemas ozbiljnu ekipu...po zanimljivosti lige su cak i iza Portugala i Turske,tamo imas po 3-4 ekipe koje se bore za titulu,kod njih u narednih 10 godina znas ko ce biti prvak....ne kontam ko moze gledati to sranje od lige,samo ovi baustelci i periguzi koji navijaju za Bayern pa se nasladjuju kantanjem trecerazrednih ekipa po 5,6 razlike.
Jupp
@King_Kenny Jesi ozbiljan?? Pa to samo moze biti izjava balavca nekog koji pamti fudbal samo unazad 10 godina! Bundesliga je bila u 90tih najjaca liga na svijetu! Balavce kad vec bacas takve komentare budi i imformisan - “up to date”, jer je Francuska liga ispala iz liga petice.
Ne znam po cemu je Spanska liga tebi zanimljivija, kada znamo vjecitog pobjednika iste, Barcelona ili Real, Atletiku svaka cast prosle sezone btw.
Italija, slucan scenarij kao u Bl, Juventus pobjenik decenije prethodne u Seriji A, pa se pitam o cemu pricas ti uopste?
King_Kenny
@Jupp ...gdje vidis da sam ja spomenuo Bundesligu 90-ih???...a nije ni 90-ih bila najjaca,ni blizu italijanske nije bila,a i spanska je jaca bila...eto koliko mi ti znas o ligama 90-ih...nemas pojma...90-ih u oba najjaca europska takmicenja,LP i Kupu UEFA skoro svake godine je igrao neki italijanski klub...od njemackih po jednom zalutali Bayern i Borussia Dortmund...tada su harali Milan,Juventus,Inter,Parma pa i Lazio koji je u jednom momentu imao najskuplju ekipu na svijetu,krajem 90-ih,sa Vierijem,Salasom,Nestom,Nedvedom,Veronom itd...
Jupp
Da ti kazem nesto, sa navedenim samo potvrdjujes da se radi o nekome ko nije ni u drugu deceniju zivota krocio :) Ocito da ne znam cinjenice (koje su ti takodjer dostupne online), pa lupas gluposti tipa “Bayern i Borussia zalutali”, a ista Borussia osvojila ligu prvaka 95te mozda ne da mi se guglati, a da ne govorim za Bayern, sto zakuta kao i svake godine pa ubije nimet u prvacima liga petice.. O Milanu ne treba trositi rijeci, strah i trepet BIO. Ali govoriti tako za Bayern, BVB i ostale Njemacke klubove koji imaju budzet u rangu Crystal Palaca je van svake pameti. Mnogo ne znas o fudbalu, pravilima fudbala, vlasnickim pravima, pogotovo pravilima Njemackog fudbala 50+1 its. Javi se kad budes malo stariji i kad procitas/cujes neke stvari, ovako mi se ne da raspravljati sa balavcem. Lijep, sportski pozdrav!
Deepy
Nije losa liga jos uvijek, ali sto je rekao kolega iznad, jaz izmedju Bayerna i ostalih je prevelik. Ocito imaju svoje prste u svim klubovima (mozda nekakve spijune u drugim klubovima?), jer mi nije jasno da masu vrlo kvalitetnih igraca iz Bundeslige redovito dobijaju kao free igrace ili ih plate vrlo jeftino. Tako su unistili Schalke 04 npr.
King_Kenny
@Jupp ...pa s obzirom na to koliko si pluseva dobio za provalu kako je 90-ih njemacka liga bila najjaca to mi dokazuje da ovaj postal posjecuju samo djecurlija...to je provala decenije,nevidjeno neznanje...dovoljno je pogledati finala LP i Kupa UEFA iz tog perioda da ti bude jasno kakva je to bila dominacija italijanskih klubova...inace,u zadnjih 25 godina u Kupu UEFA/Europa Ligi samo 2 puta su zaigrali Njemacki klubovi i oba puta izgubili,sto dovoljno govori o snazi Bundeslige u tom periodu...upravo o tom pravilu Regel 50+1 sam sinoc htio da nesto napisem...to je pravilo koje Bayernu omogucava monopol nad njemackim fudbalom i ligom...prije nekoliko godina bilo je glasanje njemackih klubova o ukidanju tog pravila,na kojem je Bayern glasao "za ukidanje",ali to je bilo samo mazanje ociju jer njegovi sateliti su glasali protiv i oborili uvodjenje novog pravila,odnosno onemogucili prodaju klubova i ulazak stranog kapitala pod paravanom kako zele spasiti fudbal u Njemackoj,sto je smijesno jer zdrava konkurencija moze samo popraviti kvalitet fudbala,a nikako unistiti(EPL najbolji primjer)...ali kako bi Bayern dominirao tamo ako bi Arap dosao i kupio HSV i ulozio milijardu u igrace?...ne bi nikako,zato je prijedlog i odbacen...zato imas situaciju da tamo prvak drzave na kraju sezone od viceprvaka kupi pola ekipe kako vise ne bi bila konkurentna,to nemas ni u jednoj ozbiljnijoj ligi u Europi,jer takve stvari su nezamislive,pogotovo u Engleskoj,Italiji ili Spaniji...
King_Kenny
@Deepy ...eto procitaj moj komentar iznad,objasnio sam kako su privatizovali cijelu Bundesligu i od nje napravili svoju filijalu odakle uzimaju sve sto valja...prosle sezone od viceprvaka kupili pola ekipe kako bi ih oslabili i ucinili nekonkurentnim...pa zamisli da Manchester City kupi 3-4 najbolja igraca od Liverpoola,Manchester Uniteda ili Chelsea...nema teorije da se to moze desiti iako je City najbogatiji klub na svijetu...totalno unistili ligu takvim ponasanjem...pa sam podatak da su njemacki klubovi samo 2 puta dosli do finala Uefa Kupa/Europa Lige u zadnjih 25 godina,a ni jednom nisu osvojili takmicenje ti sve govori...osim Bayerna i donekle Dortmunda,ostali klubovi su toliko slabi da ne mogu da se nose sa ekipama koje nastupaju u slabijem europakom takmicenju koje su u zadnjih 25 godina osvajali i klubovi iz Turske,Rusije,Portugala,Holandije,Ukrajine,Engleske,Spanije,Italije,ali iz Njemacke nije niko...pametnom dosta...
M2596
@King_Kenny
Bayern se ne razbacuje lovom nego kupuje one koji im trebaju!! A to što kupuju iz bundesligaških klubova pa nisu oni krivi npr. tom Leipzigu što su im prodali trenera, kapetana i veznog igrača! Tko je tom Lepzigu kriv što nisu nabili cijene svojim igračima kao npr. Dortmund Haalandu?! Da jesu Bayern ih ne bi ni kupio! A s druge strane sva trojica su htjeli u Bayern i ovako i onako bi otišli iz Leipziga! Ali vi očito mrzite Bayern, odnosno ljubomorni ste na njega pa njih trojica mogu gdje god hoće, samo u Bayern ne!! Zar ne?! Ccccccc!!!
To što Bayern kupuje iz državne konkurencije to rade svi, manje više!! To nije zabranjeno!! Isto bi to radio i City Liverpoolu ili nekom drugom (A I RADI) da tamo ima igrača koje oni žele!! A s druge strane svaki igrač koji je došao u Bayern iz bundesligaških klubova se proslavio!! A isto tako MORE BAYERNOVIH IGRAČA I OMLADINACA IGRA U DRUGIM BUNDESLIGAŠKIM KLUBOVIMA!! ALI NARAVNO VI TO NE ZNATE!!
SVI SPOMINJETE PRELAZAK HUMMELSA IZ BVB U BAYERN, A JESTE LI ZNALI DA JE HUMMELS IGRAČ BAYERNA KOJEG JE DORTMUND KUPIO OD NJIH?!?! ?
TAKOĐER SPOMINJETE PRELAZAK LEWE!! A JESTE LI ZNALI DA JE BAYERN IMAO NAJMANJE VEZE S TIM?! 2014. BAYERN JE LEWI JASNO REKAO DA GA KUPITI NEĆE, NEGO DA MOŽE SAMO BESPLATNO DOĆI IDUĆE GODINE! U TOM PERIJODU LEWA JE DOBIO PONUDU OD REALA DA GA KUPE!! LEWA JE IMAO IZBOR! OTIĆI ODMAH U REAL ILI ČEKATI DA MU ISTEKNE UGOVOR I KAO SLOBODAN IGRAČ DOĆI U BAYERN!?! LEWA JE IZABRAO BAYERN!!
M2596
@King_Kenny
Prema tome, NEMA NIŠTA SPORNO NI U JEDNOJ NI U DRUGOJ SITUACIJI!!!
ISTO VRIJEDI I ZA NEUERA I ZA KIMMICHA I ZA GÖTZEA! SVA TROJICA SU U BAYERN HTJELA!! I tome Bayern nije kriv!!
I još samo nešto!!
BAYERN JE SVOJU NAJVEĆU KONKURENCIJU SPASIO BANKROTA!!
Bi li to ikada napravio taj tvoj City, real, PSG,...??????
A MOGLI SU PUSTITI DA BANKROTIRAJU! GDJE ĆEŠ VEĆEG SLABLJENJA KONKURENCIJE OD TOGA!?!
TOLIKO O BEZOBRAZNOM PONAŠANJU BAYERNA!!

PRVO SE INFORMIRAJTE PA TEK ONDA NEŠTO PIŠITE!!
M2596
@King_Kenny
A to da su njemački klubovi samo dva puta osvojili LP u 25 godina i to samo Bayern, PA KAKO ĆE JU OSVOJITI KAD IMA LOPOVA KOJI KUPE LP I PRIJE POČETKA?!?!?! ?
Skopidoo
@Klicko taman bayern bez 5 igraca mogla bi se barca pronosat sa njima jelde
Klicko
Mahatma.Barbie
Još ste mogli napisati da je Muller sa današnjim golom došao na treće mjesto najboljih strijelaca Bayerna u historiji.
Klicko
Kako im je jaka liga može bajern igrati s 5 igrača bez problema hehehe
King_Kenny
@Klicko ...mirne duse...nije ni cudo da u LP dobro igraju,kada u domacem prvenstvu igraju trening utakmice sa pola snage...u EPL se slomise igraci,svako drugo kolo veliki derbi protiv vrhunskih ekipa...ovi tamo u Njemackoj sa kombinovanom ekipom svakoga mogu dobiti 5 razlike kakve su im ekipe...i onda mi ovi baustelci kazu kako je Bundesliga jaca od EPL...da nema Bayerna Bundesliga bi bila u rangu nize lige Championshipa.
Klicko
@King_Kenny hahahhaa sve tačno od riječi do riječi
King_Kenny
...u Bundesligi bi se Norwich borio za mjesta koja vode u LP.
miki30
King Kenny i Klicko očigledno imate nešto protiv Bayerna. Haman vam nabio nekakve komplexe. Možemo reći i obrnuto ako će te već tako. U engleskoj premier ligi bi Bayern svake godine bio favorit za titulu.
King_Kenny
@miki30 ...bio bi "medju" favoritima za titulu,ali tesko bi oni izdrzali taj tempo utakmica protiv vrhunskih ekipa,svako drugo kolo ti je neki derbi...ovi ostali iz Bundeslige bilo kojeg da stavis u EPL borio bi se za opstanak...U Bundesligu da umjesto Bayerna stavis West Ham hladno bi uzeli titulu,a o ovim jacim klubovima da ne pricamo...ja pricam o Bundesligi,a ne o Bayernu,ne vidim sto bi kao navijac Liverpoola imao komplekse od Bayerna protiv kojeg Liverpool ima pozitivan omjer...prije par godina 1:3 u sred Munchena tamburanje.
Klicko
@miki30 kakve bolan komplekse ni u džep ni iz džepa,pričamo malo ljudski i realno
huizju
@King_Kenny djecace znas ti uopce sta znaci rijec derby? Samo moze moron poput tebe izjaviti, imace teski hejter na portalu, niko te ziv ne podnosi koliko sam primijetio iz prilozenog jer si konstantno u mekoj raspravi sa nekim.. prije par godina kad je Bayern bio najgogori ikada pod vodatvom Nike Kovaca spominjes nekakvo tamburanje Liverpoola.. haha smijesan si moronu mali, Bayern je redovno gazio prvaka Engleske City-ja, Tottenham, Chelsea, Arsenal i ostale klubove sa ostrva koje zalutaju u ligu prvaka haha..
I ne ofiraj se bolan vise na portalu ljudi ti se smiju, pljujes po svabama koji prave opcenito u svijetu najbolje rezultate, kako u proizvodnji, ekonomiji, sportu i svemu ostalom, samo ti pricas negativno o ligi njihovoj i klubovima iz bundeslige.. BvB napravio historijski poraz nad najboljim klubom na svijetu, Realu kad ih je ubio 4:1 i zamalo ih izbaci u cetvrt finalu godinu poslije.. veze ti nemas djecace, Bayernova dominacija traje dugo ali ima nas ostalih (malo starijih) koji navijamo za druge Njemacke timove i pamtimo druge rezultate, vjerovatno nisi ni bio rodjen kad su dominirali Njemacki timovi
King_Kenny
@huizju ...kao prvo,hvala ti sto si me nazvao djecakom iako sam duboko zasao u 4. deceniju zivota...kao drugo,nisam ni sa kim u raspravi,nego mi se djeca kace na komentare,a to sto me niko ne podnosi me boli neka stvar...sto se Bayerna kojeg je tamburao Liverpool tice,to je ekipa sa potpuno istim igrackim kadrom koji je sljedece godine osvojio LP i pobijedio Barcelonu 8:2 cime se toliko hvalite...i kao sto rekoh,osim Bayerna i Borussije koja s vremena na vrijeme zaluta u zavrsnicu nekog velikog takmicenja tu vise nema ni jednog kluba da prismrdi (imamo jedino onaj incident Leverkusena prije 20-ak godina)...i de mi reci kad su to dominirali njemacki klubovi???...ja znam da su Engleski dominirali od 75-86,pa su Italijanski od 90-2000.,pa spanski od 2000. do 2017...a koji je to period kada su dominirali njemacki???...taj period ne postoji,oni su se sporadicno pojavljivali tu i tamo,zato i gledaju u ledja spancima,englezima i italijanima po broju osvojenih titula i odigranih finala u LP...a to sto se vi periguzi i baustelci lozite na Njemacku i njihove klubove pa mislite da su oni najjaci je vec drugi par opanaka...zelje su jedno,realnost drugo.
huizju
@King_Kenny ma ja, dzaba pisati likovima poput tebe.. i ja sam budala teska
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.