Gabigol odlazi, u Flamengo dolazi još veća zvijezda?
EPA

Vode se pregovori

Gabigol odlazi, u Flamengo dolazi još veća zvijezda?

U brazilskom nogometnom velikanu Flamengu već su našli zamjenu za svog golgetera Gabriela Barbosu.

Sjajnu Flamengovu sezonu obilježio je upravo ovaj mladi fudbaler koji je u 38 nastupa zabio 31 gol, a iako ga navijači mole da ostane u klubu, do toga gotovo pa sigurno neće doći.

Cifra od 15 miliona eura koliko nudi Flamengo samo je pola od onoga što u Interu traže za njegov igrački karton, pa su se prvaci Južne Amerike u međuvremenu okrenuli drugim rješenjima i čini se, našlu pravu zamjenu.

Posljednje informacije iz inostranih medija govore kako bi umjesto Gabigola u Flamengo trebao stići Diego Costa kojem bi to, ukoliko se transfer realizuje, bio povratak u domovinu nakon više od deset godina u Evropi.

Costa je danas daleko od forme koja ga je nekad krasila, strpljenje je izgubio i Simeone, pa bi ga, vjeruju Brazilci, upravo zbog toga mogli dobiti 31-godišnjeg fudbalera po 'diskontnoj' cijeni.

U priču oko transfera kao posrednik uključen je i Flamengov defanzivac Filipe Luis koji je prethodno nastupao upravo za Atletico.

"Diego bi sa svojim stilom igre bio idealan za Flamengo. Navijači bi ga brzo zavoljeli, a i meni bi bilo zadovoljno da živim ovaj san s njim. Bilo bi vrlo 'cool' da dođe", izjavio je Luis.

Iskusni napadač je od povratka u Atletico iz Chelseaja u 42 nastupa postigao svega sedam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi