Loša odluka kao uvod u horor - Kroos mu je odmah spustio, ponižen je u Arabiji, no dobija novu šansu

Gabri Veiga na novoj raskrsnici

Loša odluka kao uvod u horor - Kroos mu je odmah spustio, ponižen je u Arabiji, no dobija novu šansu

E. Ganibegović

Iako su ga tražili neki evropski velikani, mladi španski fudbaler odlučio se za odlazak u Saudijsku Arabiju. Toni Kroos mu je odmah spustio, svojevrsno poniženje doživio je i u Arabiji, no sada mu se otvara nova prilika u starom jatu.

Saudijska Arabija postala je dom za veliki broj fudbalskih zvijezda. Arapske pare nisu nešto što svako odbija, pa tako u ovoj zemlji gledamo zvijezde poput Ronalda, Manea, Benzeme, Neymara, Brozovića, Hendersona i mnogih drugih.

Međutim, nije da u ovu zemlju odlaze samo ostvareni fudbaleri. Jedan od najmlađih koji je iz Evrope pohrlio u Saudijsku Arabiju je španski fudbaler, Gabri Veiga.

Iako su za njega bili zainteresovani evropski velikani poput Real Madrida, Borussije Dortmund i Napolija, on je donio odluku da ode u Saudijsku Arabiju. Za sada, čini se da je pogriješio.

Potpisao je za Al-Ahli i mislio da je donio pravu odluku. Ipak, u ovom timu doživio je svojevrsno poniženje jer mu nije data minutaža koliku je očekivao. Zaigrao je na samo devet utakmica u ligi, te postigao jedan pogodak i dodao jednu asistenciju. 

Oglasi

Međutim, sada se za ovog 21-godišnjaka otvara nova šansa. Ruku spasa spremno je da mu pruži staro jato, a u pitanju je naravno Celta iz koje je za 30 miliona eura i otišao u Aziju.

Kako javljaju inostrani mediji, tim sa zapada Španije želi da ga dovede na posudbu do kraja sezone. Želi tim iz Viga da iskoristi činjenicu da Veiga nije ključni igrač Al-Ahlija, te namjerava da ga ponovo vidi kako oblači dres tog tima.

Ugovor s Al-Ahlijem Veiga ima do ljeta 2026. godine. Jasno je da bi se vratio u ovaj tim na ljeto, no ostaje da vidimo da li će do posudbe uopšte i doći.

Nakon 13 utakmica u Primeri, Celta ima samo jednu pobjedu i sa sedam bodova je na 18. mjestu, dakle u zoni ispadanja. Gabri Veiga bi itekako bio od pomoći ovom timu u borbi za ostanak u ligi koja ga neminovno očekuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi