Pred revanš s Liverpoolom Benzema je Real Madridu saopštio fantastične vijesti!
Karim Benzema produžit će ugovor s Real Madridom.

Produžit će ugovor

Pred revanš s Liverpoolom Benzema je Real Madridu saopštio fantastične vijesti!

E. Ganibegović

Real Madrid večeras igra revanš meč osmine finala Lige prvaka, a pred susret u glavnom gradu Španije u Kraljevski klub stigle su fantastične vijesti vezane za Karima Benzemu.

Na kraju tekuće sezone ugovor s Real Madridom ističe i najboljem igraču svijeta u posljednjem izboru France Footballa, Karimu Benzemi. 

Osvajač Zlatne lopte 2022. godine zatražio je povećanje plate, što baš i nije bilo drago predsjedniku Florentinu Perezu, no dogovor je ipak postignut.

Francuski L'Equipe prenosi da su Real Madrid i Karim Benzema postigli dogovor o produženju ugovora do ljeta 2024. godine.

U ovom trenutku, Karim Benzema ima godišnju platu od 8,3 miliona eura. Nema informacija prema kojima je francuskom napadaču povećana plata.

Spomenuti izvor prenosi kako bi zvanično saopštenje ove odluke trebalo da bude u toku reprezentativne pauze koja je pred nama. 

Oglasi

Luka Modrić, Toni Kroos, Nacho i Marco Asensio također su u posljednjim mjesecima ugovora, ali još uvijek nisu postigli dogovor sa Real Madridom.

U tekućoj sezoni Karim Benzema je postigao 18 golova i dodao pet asistencija u 27 utakmica u svim takmičenjima.

Karim Benzema igra za Real Madrid od ljeta 2009. godine i osvojio je 24 trofeja: pet Liga prvaka, pet FIFA Svjetskih prvenstava, četiri titule La Lige, četiri Superkupa Evrope, dva Kupa Španije i četiri Superkupa Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuz je za vikend bio odsutan protiv Espanyola u Primeri, no večeras bi se protiv Liverpoola trebao naći u startnoj postavi.

Podsjetimo, prvi meč je na Anfieldu riješio Real Madrid u svoju korist rezultatom 2:5, a Karim Benzema je postigao dva pogotka na tom susretu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Najbolja devetka planete.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi