Prihvatio saudijske milione, Špance bacio u očaj, a sada se bruka objašnjenjem zašto je to uradio

Potpisao za Al Ahli

Prihvatio saudijske milione, Špance bacio u očaj, a sada se bruka objašnjenjem zašto je to uradio

Endin Čaušević

Španski fudbaler Gabri Veiga važi za jednog od najvećih potencijala u toj zemlji, ali je ljetos šokirao sve kada je odlučio da ide u Saudijsku Arabiju i potpiše za Al Ahli. Sada je odlučio da otvoreno priča o tome, ali kada je pokušao da objasni zbog čega je stigao u S. Arabiju mnogi su vidjeli da nije baš iskren.

Veiga je ponikao u Celti iz Viga i prije godinu dana priključen je prvom timu. Prošle sezone oduševio je svojim igrama, a nije tajna da su Barcelona i Real Madrid pokušali ljetos da ga dovedu u svoje redove.

Očekivalo se da će ovaj 21-godišnjak birati između dva najveća španska kluba, ali on je potom uradio nešto što je sve ostavilo bez teksta.

Veiga je odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji nakon što je dobio nevjerovatnu ponudu Al Ahlija. Uvjerio je čelnike Celte da prihvate ponudu što njima nije bilo teško jer je saudijski klub za mladog veznjaka platio čak 40 miliona eura.

Svima je jasno da su igrači koji su otišli ovog ljeta u S. Arabiju to prvenstveno uradili zbog novca jer su dobili plate o kojima u Evropi mogu samo sanjati. No, odluke da igrači koji tek počinju i trebaju da se dokažu odu u S. Arabiju su svejedno neshvatljive.

Oglasi

No, mladi Španac progovorio je konačno o svom potezu, ali bolje da to nije uradio jer su mu mnogi odmah poručili da nije iskren i da samo pokušava naći izgovor za ono što je u startu svima bilo jasno.

"Nisam izabrao Saudijsku Arabiju zbog novca. To je bila najbolja opcija za mene da se razvijam kao fudbaler, odrastam uz mlađeg trenera u ekipi prepunoj zvijezda i ligi koja toliko napreduje poput ove u S. Arabiji. 100% sam ponosan na svoj izbor. Ponavljam, novac nije bio uopšte važan u toj odluci", rekao je nekadašnji veznjak Celte.

Međutim, Veiga je odmah naišao na osude u Španiji jer pokušava da uvjeri sve da zbog novca nije otišao u Al Ahli, a na stolu je imao ponude Reala i Barce o kojima svi sanjaju.

Od dolaska u Al Ahli ovaj 21-godišnjak je upisao šest nastupa u svim takmičenjima i ima jednu asistenciju.

Top Komentari

Geneve
Ma šta je jasno ****m ti majku dosadnu, stalno jedno te isto.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi