Gabriel Barbosa suspendovan na dvije godine!

Brazilac ide na hlađenje

Gabriel Barbosa suspendovan na dvije godine!

Edmir Škorić

Brazilski napadač Gabriel Barbosa, poznatiji kao Gabigol, suspendovan je na dvije godine zbog "pokušaja prevare na antidoping testu".

Iskusni napadač proglašen je krivim za pokušaj manipulacije doping testom u trening kampu Flamenga 8. aprila 2023. godine.

Dok su svi njegovi saigrači završili dopinške testove prije treninga u 10 ujutro, Gabigol je optužen da je 'ometao' službene osobe koje su obavljale testove.

Nije se pridržavao procedura, umjesto toga je otišao na ručak, predao otvorenu posudu s uzorkom urina i potom rekao službenicima da će ovo biti njegov 'posljednji' doping test.

O zabrani je odlučeno danas i trajat će do aprila 2025., budući da traje dvije godine od datuma incidenta. Ovaj 27-godišnjak je u ljeto 2016. ostvario dosta razvikani transfer iz Santosa u Inter za 29,5 miliona eura, ali je napravio vrlo mali utjecaj, dao je jedan gol u 10 nastupa i proglašen je najgorim igračem u Serie A.

Igrao je na posudbama u Benfici, Santosu i Flamengu prije nego je prodan potonjem u januaru 2020. godine za oko 17 miliona eura.

Oglasi

27-godišnjak je ove sezone odigrao osam utakmica i postigao je dva gola za Flamengo, a sada mu slijedi duža pauza, te će na teren tek za godinu dana.

Nedavno je teško suspendovan i Paul Pogba. Slavni veznjak Juventusa pauzirat će četiri godine, tako da mu prijeti kraj karijere.

Ovaj iskusni veznjak je u septembru prošle godine pao na doping testiranju nakon čega ga je Juventus odmah odstranio iz prve ekipe. Pogba je tražio da radi ponovljeni test što mu je omogućeno, no i na tom testiranju je pao i bilo je jasno da nešto nije u redu.

Istraga je trajala nekoliko mjeseci, na kraju je utvrđeno da je koristio nedozvoljene susptance. Konkretno, nakon utakmice protiv Udinesea koja se igrala 20. avgusta u njegovoj krvi pronađeni su tragovi testosterona.

On je tvrdio da nije koristio nikakve nedozvoljene supstance, ali i nakon ponovljenog testiranja rezultat je bio isti. Kada istekne suspenzija Pogba će imati već 35 godina i pitanje je da li će se ponovo vraćati na fudbalski teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti