Kad čovjek voli svoju zemlju: Suze same teku, drhtavi glas nestaje od emocija
Tokom 11 godina u reprezentaciji Argentine Gabriel Batistuta je dva puta osvojio Copa Americu, ali nije uspio doći do trofeja na Mundijalu (Foto: Screenshot)

Gabriel Batistuta privukao veliku pažnju

Kad čovjek voli svoju zemlju: Suze same teku, drhtavi glas nestaje od emocija

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je naslov prvaka svijeta pobjedom nad Francuskom u Kataru, a osvajanje trofeja emotivno je podnio jedan od najboljih fudbalera ove zemlje u historiji, čuveni Gabriel Omar Batistuta koji je zaplakao u emisiji po završetku finala.

Legendarni Gabriel Batistuta nije imao tu sreću da podigne trofej prvaka svijeta s reprezentacijom Argentine iako je dres Gaučosa nosio od 1991. do 2002. godine.

Iako su imali istinske zvijezde u tom periodu, trofej prvaka svijeta nije bio blizu, ali su osvojena dva trofeja Copa America i to 1991. i 1993. godine.

Batistuta je godinama kasnije veoma emotivno ispratio završne trenutke duela u Kataru. Suze nije mogao da sakrije.

Čuveni napadač je radio kao TV analitičar na ovom Svjetskom prvenstvu. Na kraju nije mogao da izdrži i zaplakao je u programu uživo te je pokazao koliko voli svoju zemlju.

Oglasi

Kroz suze je 53-godišnja legenda uspjela izustiti nekoliko rečenica. Teško mu je bilo govoriti.

"Impresivno", rekao je Batigol i nastavio je: "Sretan sam zbog Messija, zbog Argentine, zbog cijele zemlje".

"Ne mogu čak ni pričati. Svi su željeli ovaj trofej, mogli ste to osjetiti na terenu. Izvinite, emocije su prevelike", poručio je Batistuta kroz suze.

Batigol je u dresu reprezentacije Argentine nastupio 78 puta i postigao je 56 pogodaka, a tokom karijere je nastupao za Newell's Old Boyse, River Plate, Boca Juniors, Fiorentinu, Romu, Inter i Al Arabi, gdje je 2005. godine završio karijeru.

Nakon okončanja karijere Batistuta je imao ozbiljnih problema sa zdravljem. Udarci i povrede dovele su do toga da jedva hoda. Bolovi su bili takvi da je tražio da mu se amputiraju noge.

"Ostavio sam fudbal i preko noći nisam mogao hodati. Vršio sam nuždu u gaće iako mi je kupatilo bilo udaljeno tri metra. Bilo je 4 ujutro, znao sam da ako ustanem da će me zglobovi ubiti".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ne mogu to opisati riječima, tu bol više nisam mogao podnijeti", govorio je Batistuta.

Srećom, do amputacije noge nije došlo. U nozi čuvenog napadača sada je ugrađeno pomagalo koje mu uveliko olakšava kretanje i bolova gotovo da nema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi