Niko ne bi odbio ponudu kakvu je dobio Gabriel Jesus
Foto - EPA

Arsenal plaća duplo u odnosu na City

Niko ne bi odbio ponudu kakvu je dobio Gabriel Jesus

M. Šljivak

Brazilski napadač Gabriel Jesus (25) mogao bi napustiti Manchester City nakon pet godina u klubu.

Ovaj 25-godišnji Brazilac dobio je žestoku konkurenciju u Manchesteru. U klub su stigli Erling Haaland i Julian Alvarez, pa je City spreman da proda brazilskog napadača.

Arsenal je ekipa koja je spremna da dovede Brazilca u svoje redove. Ponuda koju su ovom fudbaleru dali je veoma privlačna i iznosi 11 miliona eura godišnje.

To je duplo više novca nego što zarađuje u Cityju. Jesus bi ponudu rado prihvatio, ali potrebno je i da se klubovi dogovore oko novca za transfer.

Građani su za brazilskog napadača postavili cijenu između 55 i 60 miliona eura. To ne bi trebalo biti problem za londonski tim, ali svakako da će oni pregovarati o nešto nižoj cijeni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gabriel Jesus je u City stigao 2017. godine iz Palmeirasa za 32 miliona eura. Dosad je za Građane odigrao 315 utakmica i postigao je 123 gola.

S ovim klubom osvojio je četiri titule prvaka, četiri trofeja Liga kupa i dva Community Shielda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi