Gabriel Jesus digao glas: Ovo mi je treća sezona i neću više sjediti na klupi!

Brazilac želi igrati više

Gabriel Jesus digao glas: Ovo mi je treća sezona i neću više sjediti na klupi!

Brazilski fudbaler Gabriel Jesus postao je jedan od onih koji su nezadovoljni u Manchester Cityju i to je javno odlučio reći.

Jesus je u redove Građana stigao u januaru 2017. godine i od tada više vremena provodi na klupi nego na terenu, a ove sezone želi da se to promjeni jer više, kako kaže, ne može čekati.

Problem mu predstavlja činjenica što na njegovoj poziciji igra jedan od najboljih svjetskih napadača Sergio Aguero kojeg ni mnogo bolji igrač od Jesusa ne bi tako lako istjerao iz startne postave.

"Prošao sam onu fazu u kojoj moram čekati svoju priliku. Ovo mi je treća sezona u Cityju i želim više igrati. Prošla sezona bila mi je vrlo teška jer nisam igrao u ključnim utakmicama. Posebno teško mi je bilo protiv Tottenhama kad smo ispali iz Lige prvaka, a ja nisam igrao te velike utakmice. Boli te kad ne dobijaš priliku i mislim da je to normalno ako si profesionalni fudbaler i želiš igrati. Bio sam jako uzrujan, ali sam razumio odluku trenera", kaže Jesus.

Kasnije priznaje da se s Aguerom teško boriti:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jako se teško s Aguerom boriti za mjesto u ekipi, ali to je dobro za sve nas. Kad on igra dobro, City igra dobro. Jasno mi je zašto ga Pep forsira. Razlika je kad sjediš na klupi jer ne igraš dobro i kad sjediš na klupi jer neko igra bolje od tebe. Aguero je fantastičan i zbog toga razumijem cijelu situaciju. Ali, da, želio bih više igrati.", poručuje Brazilac.

Ovaj 22-godišnji napadač je u toku ove sezone odigrao šest utakmica i postigao tri pogotka uz jednu asistenciju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AmaRam4
pa jel želi il ne želi igrat ****m Lendo glupane ko da si iz Hrasnice
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi